Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коледна магия „Точно днес“

Снимка: Иво Чолаков

Утрото на празничния 5 декември посрещаме със Стефан Вълдобрев и най-новата песен на „Обичайните заподозрени“ – „Лепило за брада“. А с нея ще си припомним, че е време за случване, тъй като до Коледа ни делят точно 20 дни.

Със Стефан Вълдобрев ще говорим за вярата, за смисъла на Рождество и как една песен се случва за по-малко от месец, когато има творчески дух.

И тъй като Коледа е време за чудеса, ще ви призовем да отворите сърцата си. За поредна година кампанията „Българската Коледа“ набира средства, с които подпомага лечението на деца в тежко здравословно състояние и се осигурява апаратура за нуждите на детските клиники. Живка Танчева ни среща с майката на тринайсет годишния Алекс от Пловдив, който страда от аутизъм и се нуждае от генетично изследване.

И още теми „Точно днес“:

Пловдивчани излизат на пореден протест срещу презастрояването на район „Южен“. По темата ще говорим с Димитър Колев, председател на Инициативния комитет.

От каква промяна се нуждае българското образование? За слабите резултати на родните ученици от международното изследване PISA и новите идеи на Министерството на образованието ще говорим с Боян Захариев, програмен директор по образователни политики към Институт „Отворено Общество“.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува ни Борис Стоилов, който открива изложба с илюстрации в галерия Arsenal of Art в Капана.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“ с Евгени Тодоров.


Още от категорията

"Точно днес" - кризисно и устойчиво "по ръба"

В обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ,  квотни назначения на нови директори и изглеждащо сякаш „витринно“ стопляне на взаимоотношенията в едно проблемно коалиционно партньорство, държавата изглежда сякаш в състояние  на ступор пред  очакването и у нас да пробие..

публикувано на 27.02.20 в 17:44

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му..

обновено на 27.02.20 в 17:14

С опънати ластици пред неизбежното „Ден след ден“

Протести срещу кариерите, мерките срещу коронавируса и дадените 37 милиона за клубните стадиони в Пловдив – навреме ли бяха взети решенията питаме в предаването от 15 до 17 часа на 27-ти февруари. Недоволството на хората от Белащица срещу близките кариери не е от вчера, но днешният им протест доведе пред община „Родопи“ областния управител..

публикувано на 27.02.20 в 14:31

На пътешествие във „Вход свободен“

В последния четвъртък на февруари, си говорим за теснолинейката. И се качваме, на теснолинейката, на 3-ти март.  Минаха четири години, от първото масово празнично пътуване по теснолинейката, организирано неформално, с цел привличане на обществения интерес към линията.  За историята на инициативата и за празника тази година, говори Кристиан..

обновено на 27.02.20 в 09:35

"Точно днес" - това ли е, което изглежда

Протести и напрежения по суша и вода - следим ги в четвъртък сутринта.  С недоволните от кариерите в Белащица, които за пореден път ще заявят публично позицията си днес и с превозвачите, гневни на начина, по който се въвежда тол системата. Гласът на хората от Родопската яка ще е Ани Кемалова, а с последите новини след вечерните срещи между превозвачите и..

публикувано на 26.02.20 в 17:22