Коледна магия „Точно днес“

Снимка: Иво Чолаков

Утрото на празничния 5 декември посрещаме със Стефан Вълдобрев и най-новата песен на „Обичайните заподозрени“ – „Лепило за брада“. А с нея ще си припомним, че е време за случване, тъй като до Коледа ни делят точно 20 дни.

Със Стефан Вълдобрев ще говорим за вярата, за смисъла на Рождество и как една песен се случва за по-малко от месец, когато има творчески дух.

И тъй като Коледа е време за чудеса, ще ви призовем да отворите сърцата си. За поредна година кампанията „Българската Коледа“ набира средства, с които подпомага лечението на деца в тежко здравословно състояние и се осигурява апаратура за нуждите на детските клиники. Живка Танчева ни среща с майката на тринайсет годишния Алекс от Пловдив, който страда от аутизъм и се нуждае от генетично изследване.

И още теми „Точно днес“:

Пловдивчани излизат на пореден протест срещу презастрояването на район „Южен“. По темата ще говорим с Димитър Колев, председател на Инициативния комитет.

От каква промяна се нуждае българското образование? За слабите резултати на родните ученици от международното изследване PISA и новите идеи на Министерството на образованието ще говорим с Боян Захариев, програмен директор по образователни политики към Институт „Отворено Общество“.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува ни Борис Стоилов, който открива изложба с илюстрации в галерия Arsenal of Art в Капана.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“ с Евгени Тодоров.


Още от категорията

Баготворителност и музика във „Вход свободен“

На Никулден, говорим за благотворителност. Става дума за ежегодната инициатива на PTPI Smiles – Пловдив, ученическият клон на международната организация „Хора към хора“. Коментираме с психолога Емилия Крушков, която е ментор на учениците от PTPI Smiles – Пловдив. Събитието е коледният благотворителен базар на 7-ми и 8-ми декември, на улица „Капитан..

обновено на 06.12.19 в 10:15

И празнично, и делнично "Точно днес"

6 декември е. Специален ден за хиляди с името на Св. Николай Мирликийски - Чудотворец, за рибарите, за моряците и за банкерите и за всички, които ще го почетат с рибната трапеза "Точно днес".  На нея посвещаваме разговор в предаването с директора на Института по рибарство и аквакултури проф. Таня Хубенова. Кой и как произвежда риба у нас, кой я купува,..

публикувано на 05.12.19 в 17:18

В "Звукът на киното" преоткриваме "Бийтълс" с "Yesterday"

Тази събота "Звукът на киното" ще ви направи щастливи. Щастливи, защото ще слушате "Бийтълс". А кой не е щастлив, когато слуша "Бийтълс"? Последният филм на Дани Бойл  "Yesterday" , който шества тази година и по нашите киносалони, но под заглавието "Вчера си е за вчера" , може би за да не се дублира с българската класика "Вчера", е с многопластови..

обновено на 05.12.19 в 16:52

„Ден след ден“ да поговорим за....

Избухналите „черешови топчета“ в Сопот срещу съвременния превод на „Под игото“ и споделенето от пловдивски седмокласници как четат романа. Сблъсъкът между „за“ и „против“,  заканите, които днес се чуха в родния град на Вазов и отчайващите резултати на българските деца на теста PISA ще коментира проф. Инна Пелева. И още един професор ще бъде..

публикувано на 05.12.19 в 14:07

"Вход Свободен" – светло бъдеще за нашите деца!

Отговорни ли сме за бъдещето – своето и на нашите деца? Нашето е в техните ръце, а в нашите е тяхното! И днес във „Вход свободен“ обръщаме особено внимание на децата и младежите на Пловдив. Да се развиват успешно и да бъдат достойни граждани както на родния град,така и на света, е мечтата на всеки родител. Реални възможности за развитие, шанс,..

обновено на 05.12.19 в 09:42