Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

| обновено на 13.12.19 в 18:44

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually".

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.  

Любовта наистина е навсякъде около нас… Посланието достига лесно до всички ни благодарение таланта на Ричард Къртис, който освен режисьор е и сценарист на лентата, а за силата на внушението безспорно помага съзвездието актьори, сред които Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Роуан Аткинсън, та дори и професионалния модел Клаудия Шифър.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде, казва Ричард Къртис. Това с пълна сила се отнася:
За писателя (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото... 
За жената с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва... 
За младоженката (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си... 

За овдовелия втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава... 

За нещастно влюбената (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее... 

За застаряващия „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

"Наистина любов" има две номинации за Златен глобус за 2004 година, Награда BAFTA (за Бил Най) и две номинации за BAFTA 2004 (най-добър британски филм и за Ема Томпсън).
 

Галерия

Още от категорията

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина.  "Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си..

обновено на 17.01.20 в 17:25

"Ден след ден" на Антоновден

Пловдивската митрополия започва ремонт на сградата на някогашното Гръцко училище, което се издига от южната страна на Джамбаз тепе. Какво планира собственикът да се случи в сградата и има ли разрешение от общината за ремонта? По темата чуйте кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов , о. Тодор , протосингел към пловдивския..

публикувано на 17.01.20 в 14:10

"Вход свободен" – щастие в петък

В края на работната седмица оставаме фокусирани върху предстоящите дни и тяхното най-пълноценно изживяване! Днес е презник, утре отново!  Традиционно, в петък отделяме време и внимание на книгите в „Четем с Радио Пловдив“. Със смяната на афиша идват и новините от света на киното. В рубриката ни „Уроци по щастие“ даваме старт на..

обновено на 17.01.20 в 11:37

„Точно днес“ - на Антоновден с ритъма на януари

Темите – злободневни, проблемите – с трудни решения са на познатата ни територия – здравеопазване, промени в законодателството и  в бизнес средата. Между  8.00 и 9.00 ще говорим за тях. Но в зимното утро и ще си спомним и за лятото. Студентите от специалността „Етнология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“  ще представят на традиционен..

обновено на 17.01.20 в 06:15

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

публикувано на 16.01.20 в 14:03