Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закупуваме живи елхички за кампанията "Посади надежда"

5 лева от всяка елха отиват при бездетни двойки

| обновено на 10.12.19 в 09:51

В началото на новата седмица в земеделското министерство бе дадено началото на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда”.

По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата. Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „Искам бебе“ и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми.

Продажбата на живи елхички започна на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници - 23 декември 2019 г. Горските стопанства са приготвили 10 000 елхички, които ще се продават в 38 пункта в цялата страна, които са посочени на сайта на министерството.

За Пловдив адресът е бул. Шести септември" № 93, където са офисите на Държавното горско стопанство. От там може да се закупи жива елхичка в сакция, която после може да се засади в зелените площи на града. 

В програма "Точно днес" интервю с координатора за Пловдив Ема Христозова, която разказва и за кампанията на ФК Локомотив Пловдив "Дари от сърце, за да се роди дете!”.

Две събития ще има през декември по тази инициатива на футболния клуб. Първо на 14 декември е Чернобялата Коледа в Драматичен театър Пловдив и на 15 декември също ще се набират средства, когато е мачът с Левски. На място ще има екипи на фондация "Искам бебе" със специално обозначени кутии. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Боряна Маринкова

Мобилно приложение помага да се намери липсващо лекарство

Боряна Маринкова от Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства коментира в програма "Ден след ден" новото мобилно приложение   "Намери своето лекарство", което ще помага на пациентите да намерят липсващия им медикамент. То ще бъде в две версии - за Apple и за Android и  може да бъде свалено чрез съответния QR код. "..

публикувано на 29.03.24 в 16:48
Борислав Цеков

Има време за избори 2 в 1, но по- добре е да са отделно

Консултациите на президента Румен Радев с потенциалните служебни премиери продължават, а възможностите са стеснени. Народното събрание извърши и спешни поправки, според които  ръководствата на БНБ, Сметната палата и омбудсманът ще излизат в отпуск, за да заемат политически длъжности.   Проблемите на БНБ са свързани по-скоро с тяхното..

публикувано на 29.03.24 в 15:38

Ще получим самолети F-16, но няма да има къде да ги държим

България е една от 13-те държави в НАТО, които тази година покриха изискването разходите за отбрана да са 2% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това заяви пред Радио Пловдив Вилис Цуров , председател на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. Той коментира, че с членството на страната ни в Алианса коренно се е..

публикувано на 29.03.24 в 15:30

Промените в Конституцията създават риск Радев да я наруши

"След промените в Конституцията от края на декември 2023-та като че ли не очаквахме толкова бързо  да реализират своето действие новите разпоредби по повод на формирането на служебното правителство и насрочването на парламентарните избори.  Проявяват се две задължения и в зависимост от това, на кое от тях ще придадем по-голямата тежест, зависи и как ще..

публикувано на 29.03.24 в 11:19

Млад мъж дарява инвалидни колички в Първомайско

Млад мъж от първомайското село Бяла река събира и след това дарява инвалидни колички и столове на хора с увреждания в нужда. 29-годишният Димитър Иванов, който в продължение на няколко години е живял в Съединените щати, е от младите хора, които са се завърнали в България. Той се занимава със земеделие и животновъдство в родното си село и в същото..

публикувано на 29.03.24 в 10:54