Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С мисъл за бъдещето в "Ден след ден" на 20 януари

Снимка: pixabay

Институциите се задействаха и назначиха спешни проверки на сигналите за насилие и грубо отношение към възрастни хора в Центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция "Св. Георги" в Пловдив. Днес в телевизионен репортаж бяха изнесени данни за ужасяващо и опасно за живота отношение към възрастни и болни хора от страна на персонала. Каква е реакцията на общината представя Антоанета Петричанска, а Стоян Терзиев обобщава информацията от Районната прокуратура.

Реакция на институциите и по още една щекотлива тема – за строителството в карето до Юбилейния блок в район „Южен“. За отговора на тяхното писмо от омбудсмана Диана Ковачева и какво следва, говорим с председателя на инициативния комитет Димитър Колев.

И още един проблем, този път от село Кадиево, община „Родопи“. Самонастанили се роми застрашават работата и хигиената в сладкарски цех, където работят 150 души. За казуса разказва собственикът на фирмата пред Неда Велкова.

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс откри в Пловдив дискусия, посветена на партньорството между британо-българската бизнес асоциация и СНЦ „Бизнесът за Пловдив“. Освен перспективите пред бизнеса Нейно превъзходителство коментира и „горещата“ тема за прехода след Брекзит и как ще се отрази той на британските граждани. Репортаж на Емил Костов.

БСП внася днес 4-тия си поред вот на недоверие към третото правителство на Борисов. Ще успее ли гласуването и какви са посланията му, коментираме с политолога Страхил Делийски.

В програма „Ден след ден“ ще говорим и за една добра еко инициатива – от „Капачки за бъдеще“ освен пластмасови капачки започват да събират и пластмасови бутилки. Как ще протече кампанията, къде ще се събират отпадъците и за каква кауза, говорим с Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“.

Има и още. Бъдете с нас!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30