Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ул. "Даме Груев" трябва да се разшири, за да поеме трафика

Кметът на район "Южен" гарантира, че всяко решение ще е съгласувано с гражданите

След като стана ясно, че администрацията ще защитава пред Общинския съвет 1 милион лева в бюджета на Пловдив за ремонт на ул. "Даме Груев" в Пловдив кметът Костадин Язов обясни какво се предвижда по проект.

Улицата е една от най- натоварените в района, свързва надлез "Родопи" с бул "Македония", а интензивния трафик се задъхва по тясното трасе и паважната настилка, изкорубена от корените на дърветата.

Работният проект за ремонта е в рамките на сегашния размер на пътното платно, но възнамерявам в срещи с гражданите да обсъдим възможността за разширяване, каза кметът. По думите му премахването на старите дървета, които на са защитени видове, с обещание за ново залесяване също ще е предшествано от разговори с живеещите в района. 

Разширението е задължително като се има пред вид, че новото трасе ще привлече голяма част от потока коли от другите улици. 

Костадин Язов поясни, че ремонтът ще се съпътства с полагане на нови водопроводи и ремонтът ще се извършва на етапи. Според него логично и по- безпроблемно, от гледна точка на процедурите по отчуждаване,  ще е да се започне от бул. "Македония" към ул. "Охрид".

Началото може да е през м. март, а завършването на ремонта ... след средата на годината, в зависимост от финансирането и хода на административните процедури.

Чуйте интервюто в прикачения звуков файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът може да не подпише указа за смяна на министър

Служебният премиер Димитър Главчев трябва да отговори защо предлага така изненадващо смяна на външния министър. Така политологът доц. Милен Любенов коментира изненадващото предложение Даниел Митов от ГЕРБ да смени на поста министър Стефан Димитров. Той припомни, че предложението дойде след международна конференция, след която заваляха спекулации, а..

публикувано на 16.04.24 в 15:44

След ухапване от кърлеж наблюдението е задължително

Специализираните общински екипи в Пловдив продължават с обработката срещу кърлежи на тревните площи в градските паркове и градини, междублокови пространства и дворовете на детски градини, ясли и училища по  предварително изготвен работен график. Необичайно толплото за сезона време тази година повиши риска и от разпространението на комарите. Темата..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39