Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фокусите "Ден след ден"

Докъде стигнаха усилията на общината да облекчи трафика в Пловдив? Има ли резултати от въвеждането на нова организация на движението на възлови кръстовища в града? Къде са въведени промените и къде предстоят? Каква е обратната връзка с шофьорите? Темата ще коментираме с Пламен Вълков, директор на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Какво мислят участниците в движението в Пловдив? Коментарите от първо лице събра Севдалин Палаузов.

Очакваме и информация от обявената за днес среща на заместник-кмета по социални дейности Анести Тимчев с роднините на пациенти от Дома за хора с деменция. Темата следи Веселина Пеева.

Живка Танчева ни среща с Чавдар Здравчев, учител и директор от Първомай, предложен за награда в националния конкурс „Иноватори в образованието“.

И още

Каква е йерархията с отпадъците в България? Как законите не санкционират, а дори насърчават изгарянето на отпадъци? Разговорът ще е с експерта Петко Ковачев от Института за зелена политика.

Нов вирус – убиец тръгна от Китай и се разпространи по света. Какво се знае за мистериозния коронавирус и можем ли да се предпазим? Разговорът ще е с доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София. 

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния петък. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.
Още от категорията

Нова книга и добри дела във „Вход свободен“

“Дори чудесата, отнемат малко време“ Даваме им време и си говорим за новия роман на Йоана Вълчева "Пратеник на полумесеца". Той е в жанра романтичен трилър. Освен това, ще чуете, че е готино да си доброволец.  Така се нарича и събитието на Асоциация „"Голям брат, Голяма сестра – България“, една от първите доброволчески организации..

обновено на 28.10.20 в 09:32
Дъждовно в Пловдив

"Точно днес" - есенна сряда за споделяне

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия. "Точно днес" със събеседниците ни: Иванка Киркова , началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия. Агоп Каспарян , икономист - в анализ..

публикувано на 27.10.20 в 16:09

Решения и отговорности "Ден след ден"

Учители от седем училища са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Традиционно голям остава и броят на учениците с положителни тестове за коронавирус. Кога и как училища ще преминават на дистанционно обучение? Просветното министерство прехвърли отговорността за тези решения на директорите на училища. Коментар..

публикувано на 27.10.20 в 14:58

"Светът на Уейн" идва с усмивка и рок в "Звукът на киното"

Добро настроение с музиката от комедията "Светът на Уейн" ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя.  Забавният филм е на режисьора Пенелопа Сферис  и се появява на екран през 1992 година. В главната роля е канадският комик, сценарист и продуцент Майк Майърс Саундтракът на филма съдържа парчета на групи като Куин и  Блек Сабат, както и..

обновено на 27.10.20 в 13:53

"Вход свободен" - изкуство и здраве в условия на пандемия

С настъпването на есента и задаващата се зима света отново се втурна в паника. Увеличават се случаите на заболели от Covid19, а ситуацията се усложнява от нарастването на други сезонни вируси. Оказва се трудно да устоим психически на тази ситуация! Как обаче тревожността и стресът влияят на физическото ни здраве?! Коментарът по темата е на..

обновено на 27.10.20 в 11:17