Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фокусите "Ден след ден"

Докъде стигнаха усилията на общината да облекчи трафика в Пловдив? Има ли резултати от въвеждането на нова организация на движението на възлови кръстовища в града? Къде са въведени промените и къде предстоят? Каква е обратната връзка с шофьорите? Темата ще коментираме с Пламен Вълков, директор на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Какво мислят участниците в движението в Пловдив? Коментарите от първо лице събра Севдалин Палаузов.

Очакваме и информация от обявената за днес среща на заместник-кмета по социални дейности Анести Тимчев с роднините на пациенти от Дома за хора с деменция. Темата следи Веселина Пеева.

Живка Танчева ни среща с Чавдар Здравчев, учител и директор от Първомай, предложен за награда в националния конкурс „Иноватори в образованието“.

И още

Каква е йерархията с отпадъците в България? Как законите не санкционират, а дори насърчават изгарянето на отпадъци? Разговорът ще е с експерта Петко Ковачев от Института за зелена политика.

Нов вирус – убиец тръгна от Китай и се разпространи по света. Какво се знае за мистериозния коронавирус и можем ли да се предпазим? Разговорът ще е с доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София. 

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния петък. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.
Още от категорията

"Американски прелести" в "Звукът на киното"

Истинско звездно нашествие ще има тази събота в "Звукът на киното". И да, музиката ще е прекрасна! Не само защото ще слушате подбора на Томас Нюман, а защото ще имате удоволствието на чуете целия саундтрак на „ Американски прелести “ , който има и номинация за "Оскар". Филмът, с оригинално заглавие   American Beauty , не се нуждае от представяне и е..

обновено на 21.02.20 в 16:55

Казуси, емоции и решения "Ден след ден"

Темата винетки е водеща и в днешния петък. Парадокси, свързани с плащането на винетни такси за няколкостотин метра и знаци за винетки на общински пътища провокираха недоволство на жители на околни на Пловдив села. Те дори се заканиха, че ще протестират ефективно, ако Областното пътно управление не премести вече поставени знаци и не се предприемат стъпки..

публикувано на 21.02.20 в 14:58

"Вход Свободен" – последен делник!

Шарен,сериозен, различен и тъжно - смешен петък ви очаква с "Вход свободен"! Предстои дванадесето издание на Студентска научна конференция  „Екологията – начин на мислене“, организирана от катедра Екология и опазване на околната среда към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Целта на конференцията е представяне на научнопопулярни..

обновено на 21.02.20 в 10:09

Опит за баланс "Точно днес"

Как въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив ще облекчи трафика и паркирането. След заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата ще разговаряме със зам. -кмета по транспорт и Тодор Чонов. Гневни и непремерени, бодливи, настъпателни и назидателни... Във всички случаи силно напрегнати. Висшите институции си крещят и обвиняват..

публикувано на 20.02.20 в 17:40

Спекуланти на страхове „Ден след ден“

Дебатите около влизането на България в чакалнята на еврозоната са превъртели 1 млд. лева в евро. Това даде повод на икономическия експерт и анализатор Илиян Василев да напише първо, че българите имат доверие в еврото и на второ място да призове да се пазим от спекуланти със страховете ни, защото те никога не работят безплатно. Тезата му ще чуете в..

публикувано на 20.02.20 в 14:32