Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Автобус №25 вече е без кондуктор, следват №7 и №113

| обновено на 10.02.20 в 16:59

Автобусите по линия 25 тръгват с безкондукторно таксуване от днес, съобщи заместник-кметът Тодор Чонов след среща с фирмите превозвачи. 

По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, за да се гарантира точното време на пристигане на автобусите.

Следващата седмица безкондукторно таксуване ще има по още 2 градски линии – № 7 и 113. Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов подчерта в интервю за Радио Пловдив, че служители от ОП „Транспорт“ ще помагат на гражданите да се таксуват с билети или карти, но няма да налагат глоби през първите дни. 

Затяга се контролът върху диспечерите и шофьорите на всички 285 автобуси в Пловдив, за да се отчита навреме движението им от таблата по спирките. 90 % от таблата вече работят коректно и дават вярна информация, посочи още зам.-кметът. 

Продължава работата по софтуера на транспортната система заедно с представители на испанската фирма „Индра“, за да отстранят проблемите. 

Зам.-кметът Тодор Чонов каза още, че евентуалното разширяване на транспортната схема на Пловдив до индустриалната зона на север и селата на юг ще бъде обсъдена след конкурса за новите превозвачи, вероятно през април или май.

В предаването "Точно днес" управителлят на "Хеброс бус" Веселин Дошков обясни, че превозвачите имат готовност и съдействат за въвеждане на безкондукторното пътуване.

Според него разширяването на транспортната схема на града към промишлените зони не е уместно решение и няма да повлияе на трафика по начина, който общината очаква.


Още от категорията
Евелина Славкова

Темата с ДДС е незатихващ политически сюжет

Като политически ход определи въпросът с падането на ДДС от 20 на 9 % социологът Евелина Славкова.  "Отвори са кутията на Пандора и това е политическа реакция". Промяната в позицията на премиера Борисов за намаляването на ДДС, който въпреки несъгласието на финансовия министър,  беше категоричен  за намаляването на ставката за сектора на..

публикувано на 26.05.20 в 10:39

Виртуалната стая трябва да е като класната в училище

Пловдивчанката Анелия Александрова , която от Дания разказва за ученето онлайн по време на епидемията от коронавируса. Питаме и как опитът на Европа помогна на част от българските училища и университети с платформа за дистанционно обучение „Данлинк”. Тя е нейно дело и се прилага от години в училищата в Копенхаген. Анелия Александрова каза, че тя е..

публикувано на 25.05.20 в 10:02

Митрополит Николай отслужи молебен за 24 май

Пловдивският митрополит Николай  отслужи благодарствен молебен   по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в храм "Св. Св.Кирил и Методий" "Делото на Светите братя постоянно се обогатява, извисява и развива. Чрез свещените писания на Библията, преведени от Кирил и Методий, познахме Бога и..

обновено на 24.05.20 в 15:24

Приветствие на областния управител Дани Каназирева

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева отправи приветствие  за 24-ти май. То гласи следното:  УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И  УЧЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ! Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската  писменост! Това е датата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на..

публикувано на 24.05.20 в 10:17

Кметът Здравко Димитров поздрави пловдивчани

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи своето обръщение към пловдивчани. Ето и пълния текст на разничния поздрав:   УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА! УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ! СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ! Щастлив съм от свое име и от името на Община..

публикувано на 24.05.20 в 10:12