Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус №25 вече е без кондуктор, следват №7 и №113

| обновено на 10.02.20 в 16:59

Автобусите по линия 25 тръгват с безкондукторно таксуване от днес, съобщи заместник-кметът Тодор Чонов след среща с фирмите превозвачи. 

По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, за да се гарантира точното време на пристигане на автобусите.

Следващата седмица безкондукторно таксуване ще има по още 2 градски линии – № 7 и 113. Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов подчерта в интервю за Радио Пловдив, че служители от ОП „Транспорт“ ще помагат на гражданите да се таксуват с билети или карти, но няма да налагат глоби през първите дни. 

Затяга се контролът върху диспечерите и шофьорите на всички 285 автобуси в Пловдив, за да се отчита навреме движението им от таблата по спирките. 90 % от таблата вече работят коректно и дават вярна информация, посочи още зам.-кметът. 

Продължава работата по софтуера на транспортната система заедно с представители на испанската фирма „Индра“, за да отстранят проблемите. 

Зам.-кметът Тодор Чонов каза още, че евентуалното разширяване на транспортната схема на Пловдив до индустриалната зона на север и селата на юг ще бъде обсъдена след конкурса за новите превозвачи, вероятно през април или май.

В предаването "Точно днес" управителлят на "Хеброс бус" Веселин Дошков обясни, че превозвачите имат готовност и съдействат за въвеждане на безкондукторното пътуване.

Според него разширяването на транспортната схема на града към промишлените зони не е уместно решение и няма да повлияе на трафика по начина, който общината очаква.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29