Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не всяваме паника в Пловдивска област с още по-твърди мерки

В Пловдив и областта стриктно се изпълняват всички указания на Националния оперативен щаб

| обновено на 11.03.20 в 16:54

Към настоящия момент няма нужда да се свиква извънредно заседание на Областния кризисен щаб в Пловдив пред вид мерките срещу COVID-19, оповестени след Съвета по сигурност към Министерски съвет. Това заяви пред Радио Пловдив областният управител Дани Каназирева, която е и председател на щаба. 

Тя посочи, че в Пловдив и областта стриктно се изпълняват всички указания на Националния оперативен щаб за коронавируса. Взети са необходимите мерки по отношение на дезинфекцията на детски и учебни заведения, обществени места и общински служби, където има струпване на повече хора. 

Каназирева припомни, че в Пловдивско са отменени масовите мероприятия на закрито, както и доста прояви на открито. Няма да си позволя всяването на паника чрез вземането на още по – твърди мерки. Областният кризисен щаб е в готовност да се събере при нужда във всеки един момент, заяви Дани Каназирева.

Същевременно, нито един представител на община Пловдив не пожела да коментира новите ограничителни мерки срещу заразата от коронавирус у нас и прилагането им на местно ниво. 

Непрекъснато заети със съвещания се оказаха кметът Здравко Димитров, който е и председател на Общинския кризисен щаб, както и д-р Калин Калинов, директор на Дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив. 

Предоставяне на информация утре обещаха от общината. 


Още от категорията

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 15.01.21 в 17:19

Единственото важно е да осигурим честни избори

Каква е разликата между първоначално обявената дата за парламентарните избори – 28 март и окончателно определената – 4 април? Няма разлика, коментира политологът Димитър Аврамов. „Човек ако не иска да направи нещо, винаги  ще си намери ричина. И обратното. Хубавото е, че си има Конституция и правила и изборите се подчиняват на тези..

публикувано на 15.01.21 в 16:27

Спасението на българите в чужбина е електронното гласуване

„ По принцип българите в чужбина винаги се вълнуват от изборите в родината си, така ще бъде и сега “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иванка Иванова, член на Секционна избирателна комисия в Барселона от 2010 година. „ Няма разлика дали изборите са на 28 март или на 4 април. Страстната седмица в католическа Испания започва на 28 март и..

публикувано на 15.01.21 в 16:00

Да избираш на Великден - католици и арменци от Пловдив

Датата за предстоящите избори на 4-ти април съвпада с деня, в който католици и арменци посрещат Великден.  Най- голямата  католическата общност в България е в Пловдивска област, а най- голямата арменска е в град Пловдив. Заради Католическия Великден доста хора няма да успеят да отидат до урните  Католическата общност изрази..

публикувано на 15.01.21 в 14:44
Д-р Ангел Гозманов - дир. ВМА Пловдив

Ковид -19 е коварен и след преминаването на острата му фаза

Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение на симптомите, може да имитира всяко заболяване и никой не знае как точно ще протече. При 80% от хората минава леко, но при останалите - не - и може да зъвърши с фатален изход. Така описа коронавируса д-р Ангел Гозманов - директор на ВМА - Пловдив.  Т ой сподели, че медиците са се учили,..

публикувано на 15.01.21 в 14:11