Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за Народния съд, злото и прошката

| обновено на 14.03.20 в 11:42


Тази събота „Срещите” отварят дума за Народния съд. 

Как така се случва? Какво отключва злото? Без истински прочит на историята възможна ли е прошка? Как сме с покаянието и опрощението? 

Разговор с Теодора Димова, Ивайла Александрова и Илия Кожухаров. 75 години след Народния съд.

Още от категорията

ЕСК в Пловдив засили интереса към културни събития и изкуство

„Европейската столица на културата е част от ДНК-то на пловдивчани, а инициативата засилва ангажираността на хората към културни събития и изкуство“ заяви зам.-кметът по култура Пламен Панов при представянето на окончателен мониторингов доклад за Пловдив – ЕСК 2019.  Сред резултатите от проучаването, извършено от 2015 до 2019 година, той..

публикувано на 27.05.20 в 14:17

Мястото на спектакъла е в театъра - театърът е храм

Хубаво е, че вече можем да правим нашите представления за закрито, защото там е мястото на театралните представления. Хубаво беше да бъдем на въздух, но и самите постановки са правени  не за площада, а – за тази кутийка, наречена театър“, заяви директорът на Родопския драматичен театър Румен Бечев. Мястото на спектакъла и на театралната..

публикувано на 27.05.20 в 13:13

Кураторството да e отделна категория в наградите "Пловдив"

През 2010 г. на галерия „Възраждане“ беше възложено да направи есенните изложби. Нашата тема „Тялото“ тогава събра 20 прекрасни автори от цялата страна в обща експозиция. Наши съмишленици искаха да ни предложат за наградата „Пловдив“. След кратки размисли стигнах до болния въпрос, че тази награда трябва да се дава в изобразителното..

публикувано на 27.05.20 в 12:30

Великите европейци - Led Zeppelin, трета част

Да, китарата на Джими Пейдж е величествена и вълшебна в тази епична песен на „Лед Цепелин”, посветена на любовта - Since I've Been Loving You. И – да, всички от „Лед Цепелин” губят тревожните си мозъци по разни девойки, не само по онези, които ги следват на тълпи, предлагат им се на всевъзможни места пред, зад и около сцената, промъкват се в..

публикувано на 27.05.20 в 10:45
Сцената на Драматичен театър Пловдив в очакване да вдигне завеса

Въпросът е какво ще покажем на публиката

Благодарност към държавата и очакване час по-скоро да се срещнат с публиката – така ръководителят на Ансамбъл “Тракия” проф. Даниела Дженева и директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстю Кръстев приемат новината за отварянето на танцовите зали, театъра и операта.  Тя дойде днес след среща на двама министри – на здравеопазването..

публикувано на 26.05.20 в 16:31