Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изпитания за финансите и вярата "Точно днес"

Петък е пред Цветница. Запролетено е. Да му се радваме, въпреки, но и според наложените ограничения.

Финансовите изпитания и изпитанията на вярата ще са темите в предаването от 7.00 до 10 часа.

Ще разговаряме със зам.- кмета на Пловдив, който отговаря за финансите Илия Кирчев. От публичната власт се очаква да подпомогне бизнеса и гражданите в кризата. Как се пази баланса, когато се ограничават приходите, а разходите растат, има ли застрашени дейности и ще се наложи ли актуализация на местния бюджет са част от въпросите, които ще зададем.

Ще разговаряме и с игумена на Бачковския манастир епископ Сионий. Празниците няма да са същите, въпреки че Светият синод не затвори храмовете. Ред ограничения ще действат и в тях, а самият отец призовава хората да се въздържат, защото сега най- важното е да запазим живота.

Социологът Алексей Пампоров ще коментира животът днес под и над маските.

Без имунитет за всяко друго изпитание, в предаването ще говорим и за имунитета в медицинския смисъл.

Чуйте академик  Богдан Петрунов, който ще обясни колко е важно да се не допускаме вирусните инфекции да  стават бактериални.

Още от категорията
Виктор Бойчев

В "Срещите" разговор за изкуството на куклите

В „Срещите” тази събота с носителя на наградата "Пловдив" за цялостно творчество, доскорошен директор на Пловдивския куклен театър Виктор Бойчев, си говорим за света на куклите, за престарото куклено изкуство. И за това накъде гледа днес кукленият театър по света, кога превзема света на детето.

обновено на 30.05.20 в 09:13

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

обновено на 29.05.20 в 17:38

Чист въздух и удобен транспорт - теми в "Ден след ден" на 29 май

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проучване на нагласите и провеждането на разяснителна кампания сред домакинствата за преминаване на отопление от екологични източници. От друга страна от „Бизнесът за Пловдив“ настояват общината да вземе спешни мерки, за да се подобри чистотата на въздуха. Прекратената поръчка ще забави ли изпълнението..

публикувано на 29.05.20 в 14:29

За живота и ежедневието във „Вход свободен“

Всеки има право, на добра компания, в петък следобед. Любопитно ни е и днес коментираме природата, и законите на втория шанс, семейният консултант Динка Колева е насреща. Ще си говорим и за мед, пчелни продукти, както и за новия проект на общинско пчеларско сдружение „Акация – 1899“ Пловдив. Кой е най-търсеният мед? В кой град, в..

обновено на 29.05.20 в 09:39

Книги, театър, образование и здраве „Точно днес“

Освобождаването на мерките срещу Covid-19 ще продължи. В утрото на 29 май следим стъпките за връщане към нормален живот. Във времето от 7 до 9.30 часа ще чуете: Здравеопазване в условия на коронавирус. Последици и рискове. Разговор с доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването. Матури и противоепидемични..

публикувано на 28.05.20 в 16:52