Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакваме силен летен сезон в планините


„Искрено се надяваме предстоящия летен туристически сезон да е силен заради досегашните ограничения от извънредното положение.Очакваме и много силен сезон в екскурзионното летуване”, каза пред Радио Пловдив Георги Бенчев, ръководител направление „Хижи и хижарски дейности” в Българския туристически съюз.

Бенчев припомни обаче, че все още не е разрешено организираното посещение на хижите. Те са достъпни само за така наречените „бизнес посещения”. Могат да се ползват и външните части на заведенията за хранене.

От БТС са изготвили указания до всички хижари, за да могат те да отворят максимално бързо след прекратяване на извънредните мерки. Това най-вероятно ще се случи след прекратяването на извънредната епидемична обстановка след 15 юни.

Бенчев предположи, че така наречените общи стаи в хижите, в които могат да се настанат до 10-15 души, или няма да бъдат отваряни, или в тях ще бъде настанявано само по едно семейство.

254 са хижите в страната под управлението на туристическия съюз. „Надяваме се всички те да заработят”, каза Бенчев. Единствено хижа „Синаница” в Пирин, по думите му, на този етап не може да посреща гости, тъй като наскоро ураганен вятър е отнесъл покрива и.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След вота 2 в 1 Скопие поставя във фокуса евроинтеграцията

След вота 2 в 1 за президентски и парламентарни избор в Северна Македония Скопие поставя във фокуса как ще продължи процесът на евроинтеграция. Това коментира Георги Марков, специален пратеник на БНР в Скопие. Той прогнозира, че Християн Мицкоски, чиято партия ВМРО-ДПМНЕ постигна победа на парламентарните избори, вероятно ще търси..

публикувано на 09.05.24 в 15:00

Разговорът за ЕС е важен, грешно е, че нищо не зависи от България

Важният разговор, който трябва да се води преди европейските избори, е за нашето място в ЕС. Това коментира Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в София по повод Деня на Европа и предстоящите избори. Той добави, че не е вярно, че нищо не зависи от България, защото сме малка държава. Според него от страната ни и нейните..

публикувано на 09.05.24 в 10:57

КНСБ прави черен списък на най-некоректните работодатели у нас

19% от работещите в пловдивска област получават по 933 лв. месечно – точно толкова, колкото е минималната заплата. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в Пловдив. Той пристигна в града, за да се срещне с предприятия и техни работници и да представи кампанията  "По-високи доходи с твоя синдикат“.    Именно това доколко и как са..

публикувано на 08.05.24 в 16:26

България беше боксьорски чувал в предизборната кампания на РСМ

Днес в Република Северна Македония (РСМ) се провежда 2-ри тур на президентските избори заедно с тези за парламент на страната. На първия тур кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова получи 40 на сто подкрепа - двойно повече от настоящия държавен глава Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ. "Най-вероятно ще бъде премината..

публикувано на 08.05.24 в 16:25

Известни дами в борбата срещу HPV в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 15:24