Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов съм да преговаряме за строителството на ул. "Весела"

"От три години се въртим в омагьосан кръг. Имам всички документи да строя 7-етажна сграда с подземен паркинг със смесено предназначение - офиси и жилища, и не мога да започна". 

Това заяви в интервю за Радио Пловдив Росен Инджов, инвеститор на терена от 535 квадратни метра на бул. "Марица юг" № 146 и 148 и ул. "Весела". Снощи десетки граждани от съседните блокове протестираха срещу презастрояването на района, като настояха да не се изгражда нова сграда, а теренът да остане градинка.

Бизнесменът заяви, че иска да строи в парцела, но не на цената на конфронтация с жителите. "Няма проблеми да се съобразя с протеста, но и моите права трябва да бъдат защитени. Проблемът трябва да се реши, не искам конфронтация нито с хората, нито с общината", подчерта той.

Росен Инджов допълни, че има действащ ПУП и строително разрешение, но от 3 години не може да строи. 

"Съгласен съм на всякакви варианти за решаването на казуса, нека да седнем на масата, да преговаряме и да се разберем. Смятам, че трябва да се намеси общината", заяви той. 

До момента Инджов не е имал среща нито с кмета на район "Централен" или с кмета на община Пловдив, нито с представители на протестиращите. 

Цялото интервю с инвеститора Росен Инджов, собственик на "Инджовстрой" ЕООД, е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35

Свързани новини

Готвят нов протест срещу застрояването на ул. "Весела"

Протест срещу изграждането на кооперация на междублоковото пространство между бл. 146 и 148 на бул. „Марица юг“ и ул. „Весела“ се подготвя тази вечер. В 19.00 ч. жители на квартала ще излязат, за да изразят гражданската си позиция против застрояването на едно от малкото останали зелени площи в Пловдив.  Протестът се организира във фейсбук...

публикувано на 07.06.20 в 13:20

Пловдивчани протестираха срещу готвено застрояване на градинка

Десетки пловдивчани излязоха тази вечер на протест срещу плановете на частна фирма да строи 7-етажна сграда в междублоково пространство на бул. „Марица-юг”, между блоковете № 146 и 148. Хората настояват теренът, който е частна собственост, да си остане зелена площ. "Ако тук започне строеж, ще се изсекат поне 15 дървета, които са на над 40 години, а за..

публикувано на 07.06.20 в 20:14