Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми и решения в "Ден след ден" на 8 юни

Снимка: pixabay

В деня на Св. Дух стана ясно, че Доспат е новото голямо огнище на КОВИД-19 в страната. 48 са вече случаите на заразени с коронавирус в родопската община, затова спешно се събра Общинският кризисен щаб в Доспат. Какви допълнителни мерки набеляза щабът, за да ограничи заразата, ще говорим с неговия председател Красимир Горов.  

По темата ще чуем и директора на РЗИ - Смолян д-р Мими Кубатева в интервю на Антония Попова.

Нов директор има от днес Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той бе в Карлово за първата копка на компостираща инсталация за преработване на зелени и биоразградими отпадъци. Репортажът по темата е на Димитър Владимиров.

След снощния, пореден протест на живеещи на бул. „Марица юг“ и ул. „Весела“ в Пловдив против презастрояването на района днес говори инвеститорът на терена, който сега е междублокова градинка. Чуйте гледната точка на бизнесмена Росен Инджов, който от 3 години иска да построи 7-етажна сграда с подземен паркинг на терена, в близост до съседни блокове и детски площадки.

След като бизнесменът и обвиняем Васил Божков обяви, че също ще прави нов политически проект, ще доведе ли това до буря в политическия живот в страната? Бъдещият нов проект на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов ще „открадне“ ли гласове от партията на Борисов, а Мая Манолова ще успее ли да се очертае като новият ляв лидер? Коментарът е на политолога доц. Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43