Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проблеми и решения в "Ден след ден" на 8 юни

Снимка: pixabay

В деня на Св. Дух стана ясно, че Доспат е новото голямо огнище на КОВИД-19 в страната. 48 са вече случаите на заразени с коронавирус в родопската община, затова спешно се събра Общинският кризисен щаб в Доспат. Какви допълнителни мерки набеляза щабът, за да ограничи заразата, ще говорим с неговия председател Красимир Горов.  

По темата ще чуем и директора на РЗИ - Смолян д-р Мими Кубатева в интервю на Антония Попова.

Нов директор има от днес Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той бе в Карлово за първата копка на компостираща инсталация за преработване на зелени и биоразградими отпадъци. Репортажът по темата е на Димитър Владимиров.

След снощния, пореден протест на живеещи на бул. „Марица юг“ и ул. „Весела“ в Пловдив против презастрояването на района днес говори инвеститорът на терена, който сега е междублокова градинка. Чуйте гледната точка на бизнесмена Росен Инджов, който от 3 години иска да построи 7-етажна сграда с подземен паркинг на терена, в близост до съседни блокове и детски площадки.

След като бизнесменът и обвиняем Васил Божков обяви, че също ще прави нов политически проект, ще доведе ли това до буря в политическия живот в страната? Бъдещият нов проект на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов ще „открадне“ ли гласове от партията на Борисов, а Мая Манолова ще успее ли да се очертае като новият ляв лидер? Коментарът е на политолога доц. Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии. 


Още от категорията

Сатиричен пърформанс „Краевски - Карастоянов“ в "Алтер его"

Истински сатиричен хепънинг ви очаква в „Алтер его“ тази събота! Водещият Петър Краевски и неговият гост Христо Карастоянов ще тестват границите на феномена „бърза литература“! Те, двамата,, или по-точно техните алтер ега, ще представят импровизиран хуморичстичен текст! Пред ушите на всички вас. Ето го творческият им метод: един през друг всеки..

обновено на 07.05.21 в 23:19
Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика. Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като..

публикувано на 07.05.21 в 14:05

"Вход свободен" в Международния ден на Радиото и телевизията

Днес в предаването си честитим професионалния празник на радиото и телевизията, но не почиваме, а работим и на този ден, защото радиото никога не спира, то е винаги с вас!  Ще ви разкажем как е почнало всичко в далечната 1896 година, кой е Александър Попов и как името на Хайнрих Херц става първото предадено в ефир радиосъобщение. Ще говорим с хора..

публикувано на 07.05.21 в 09:36

"Точно днес" броим и се разхождаме

"Точно днес" на 7 май ще проверим как стартира една нова инициатива в Пловдив, важна за диагностиката на коронавируса. Разговор с д-р Екатерина Петкова , управител на ДЦК "Пълмед", която ще разказва за  тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет срещу SARS-CoV-2.  Академик Богдан Петрунов  ще е наш събеседник ,  очаквайте мнението му..

публикувано на 06.05.21 в 14:04

Празник с "Вход свободен"

Свети Георги Победоносец се почита както от християни, така и от мюсюлмани. Израснал в богато християнско семейство, той се превръща в ревностен привърженик и защитник на Христовата вяра, поради което е изтезаван жестоко и обезглавен през 288 година от император Максимилиан. Според народните поверия и легенди Георги Победоносец олицетворява..

обновено на 06.05.21 в 10:40