Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдивска премиера на мюзикъла "Чаплин"

| обновено на 03.08.20 в 15:09

Тази вечер на сцената на Античния театър е пловдивската премиера на мюзикъла „Чаплин“, мюзикъл от Крис Къртис. Това е съвместна продукция на Дължавна опера-Варна и Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Режисьорът Борис Панкин каза, че с нетърпение очаква срещата с пловдивската публика.

 

„Отзивите от двете варненски премиери са възторжени. Хората са зажаднели за общуване, да бъдат заедно на нещо смислено. Това е изключително произведение, ново за българската мюзикълна сцена. По един специален начин, чрез средствата на музикалната сцена покрива 40 години от живота на великия Чарли Чаплин. 

Акцентът е върху личните му драми. Едно дете от приют, което става най-великият актьор и режисьор на всички времена. Чаплин казва, че усмивка и сълза правят най-хубавия филм. Нашият спектакъл е вдъхновен от идеята, че душата и усмивката са съчетани в едно“, сподели за Радио Пловдив режисьорът Борис Панкин.

Интервюто с режисьора Борис Панкин е в звуковия файл.


Галерия

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 19 - 25 септември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 19.0 9.2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Николо Макиавели. Флорентински истории. 46 стр., ок. 5А, Милениум, 2020. У. Х. Одън. Скиталецът. 142 стр., ок. 3А, Фама, 2020. Терез Ан Фаулър. Хубав квартал. 360 стр., ок. 4А, Обсидиан, 2020...

публикувано на 21.09.20 в 10:06

Фуражки, калпаци и каски в библиотека "Иван Вазов"

Изложбата "Символи на държавността" може да се види в Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив. Експозицията  е на първия етаж и   представя част от личната колекция на доц. д-р Людмил Георгиев.  Включва 750 полицейски, пожарникарски, армейски и военноморски фуражки, шапки, барети, пилотки, калпаци, шлемове и каски от цял свят.  Събитието е част..

публикувано на 19.09.20 в 11:32

Бах и Моцарт на четири рояла на Античния театър

Четирима световни пианисти свирят тази вечер под диригентството на Йордан Камджалов и неговия  "Генезис оркестра" на Античния театър в Пловдив.  Впечатляващият по своя мащаб, съдържание и участници концерт „ Бах и Моцарт на 4 рояла “ в част от фестивала  „Музика през вековете“ и ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката от 19 часа.  Създател и..

обновено на 19.09.20 в 11:11

В "Срещите" - за българските страсти и въстания

Тази събота в „ Срещите”- разговор за  страстите български по най- българската книга „Записки по българските въстания”. Изпълват се 170 години от рождението на нейния автор Захари Стоянов.  Гости в студиото ще са философът Тони Николов, историкът проф. Андрей Пантев и  познавачът на полифонията доц. Илия Кожухаров.

обновено на 19.09.20 в 09:19

Плакати от конкурс украсяват Художествената гимназия

Първото събитие по проект "Младежки послания към света с езика на плакатното изкуство" е изложба с плакатите от III-тия конкурс "Плакат - Костадин Отонов", която е представена върху оградата на НХГ "Цанко Лавренов" от 19 септември до 14 октомври 2020 г. Проектът получи одобрение и субсидия от Община Пловдив по Компонент 3. Гражданска активност...

обновено на 19.09.20 в 08:15