Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Конференция за алтернативни форми на образование в Пловдив

| обновено на 21.08.20 в 15:13

Важна част от образованието е преподаването на смисъла, на това да се знае…

Регионалната конференция за алтернативни форми на образование, започва в 10 часа, в Конгресния център на Панаира. Организатори са Сдружение „РОД Интернешънъл", Асоциация за домашно образование и Проект „Свобода за всеки“. Вход свободен на събитието, като то ще завърши с открита дискусия, с всички участници. 

Най-доброто за децата и техните родители е информираността, споделят организаторите. За събитието, говорим с Радослава Петкова, от Асоциация за домашно образование, гост в предаването "Вход свободен".

Чуйте повече, в прикачения файл. 


Още от категорията

Кръстю Кръстев за днешните успехи и бъдещето на театъра

Вторият час на предаването Клуб „Неделя“ днес бе изцяло подвластен на магията на театъра и онзи друг свят, в който хората излизат със сияещи очи след като спектакълът приключи. Директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев разказа изключително вдъхновяващо за всичко това, и още за завършилото неотдавна поредно издание на..

публикувано на 02.10.22 в 19:57

Отличиха "Одисей" с големите награди на фестивала във Велес

Спектакълът "Одисей" на Драматичен театър - Пловдив спечели две награди Гран при на XIX Международен фестивал на антична драма "Стоби" във Велес.  Проектът, който е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, бе отличен със специалните награди за най- добър спектакъл и за най- добра режисура. Режисьорът на мегаспектакъла..

публикувано на 02.10.22 в 13:56

Преге - предаване за света на книгите, 01 - 07 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 01. 10. 2022г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Албер Камю. Калигула. 140 стр., ок. 3А, Фама, 2022. Станислав Лем. Звездни дневници. 557 стр., ок. 6А, Колибри, 2022. Джон Бойн. Момчето с раираната пижама.192 стр., ок. 4А, Intense, 2022. Дий..

публикувано на 02.10.22 в 11:59

В "Срещите" - разговор за бизнеса в новия свят

Тази събота в "Срещите" ще говорим за бизнеса в новия свят, във времето, което ни задължава да преизмислим всичко наново - политиката, правото, науката , за да съхраним планетата преди "Революцията на Гея".  Гост е Станислав Разпопов, директор в голям австрийски холдинг. Човекът, който познава добре бизнеса на Европа и хората, които го правят. 

обновено на 01.10.22 в 09:05

ГХГ представя "Субективни възприятия"

Двама млади автори - Йордан Велков от Пловдив и Гергана Балабанова от  Шумен,  дебютират с първа съвместна изложба в Градска художествена галерия - Зали за временни експозиции на Главната улица.  Живописната изложба е под надслов  „Субективни възприятия“, а ключов и обединяващ елемент в творчеството на художниците е уникалността на всеки..

публикувано на 30.09.22 в 12:08