Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конференция за алтернативни форми на образование в Пловдив

| обновено на 21.08.20 в 15:13

Важна част от образованието е преподаването на смисъла, на това да се знае…

Регионалната конференция за алтернативни форми на образование, започва в 10 часа, в Конгресния център на Панаира. Организатори са Сдружение „РОД Интернешънъл", Асоциация за домашно образование и Проект „Свобода за всеки“. Вход свободен на събитието, като то ще завърши с открита дискусия, с всички участници. 

Най-доброто за децата и техните родители е информираността, споделят организаторите. За събитието, говорим с Радослава Петкова, от Асоциация за домашно образование, гост в предаването "Вход свободен".

Чуйте повече, в прикачения файл. 


Още от категорията

Откриха бюст-паметника на Радка Кушлева в Смолян

Бюст-паметник на родопската певица Радка Кушлева бе открит на пл. "България" в Смолян.  Монументът в памет на певицата с най-лиричния глас на Родопите, наричана "родопския славей", е издигнат по идея на фолклорния певец Хамид Имамски с дарения от стотици родопчани. Автор на скулптурната композиция е Павел Василев. Паметникът бе открит от кмета на..

публикувано на 17.04.21 в 15:52

55 автори със 110 мозайки участват в "Балкански мостове ІІІ"

Третото издание на Международния мозаечен форум „Балкански мостове” започна снощи в Балабановата къща в Стария град. Символичното откриване стана в двора на възрожденската къща, в присъствието на официални гости, част от авторите, почитатели на мозаечното изкуство и с кратка музикална програма. За концепцията на проекта, в който тази година..

публикувано на 17.04.21 в 10:59

В "Срещите" - за театъра и живота - с любов

Тази събота в „Срещите” с драматурга на Пловдивския театър Александър Секулов си говорим за театъра като обществена лаборатория на смисъл. И още за думите: раждане, любов, смърт, Бог, памет, които човек през времето на своя живот, ако иска, ако се труди, ако вярва може да разбере. Бъдете с Радио Пловдив, ще е интересно.

обновено на 17.04.21 в 09:56

Бюст-паметник на Радка Кушлева откриват в Смолян

Бюст-паметник на изпълнителката на химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе“ Радка Кушлева ще бъде открит днес в Смолян. Идеята да се увековечи името и творчеството на родопчанката, прославила фолклора на планината, е на народния певец Хамид Имамски. Той намира съмишленици в лицето на дъщерите на Радка Кушлева, Община Смолян, областната..

публикувано на 17.04.21 в 09:10

Представят операта "Манон Леско" на сцената на Дома на културата

Операта „Манон Леско“ в концертно изпълнение ще представят тази вечер в Дома на културата „Борис Христов“ солистите и оркестърът на Държавна опера Пловдив.  За участие в спектакъла под тепетата дойдоха специално Леонардо Каими, един от най-аплодираните тенори на своето поколение, и Таня Иванова, както и диригентът Хосе Кура, под чиято палка операта..

публикувано на 17.04.21 в 08:42