Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За ДНК на случващото се „Точно днес“

Пловдив чете, рисува и мисли...За прехода и за случващото се точно днес ще говорим в утрото на 29 септември, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 часа:

Covid-19 и мерки. Адекватни ли са те и чакат ли ни тежки месеци? Доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването ще бъде наш събеседник по темата.

„ДНК на прехода“ – така е озаглавена книгата на Пламен Даракчиев, която ще бъде представена в рамките на „Пловдив чете“. Връзката между и преди правим с бившия дисидент минути след осем часа.

Кой печели от битката между президент и премиер? Темата ще коментираме с професор Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава Румен Радев.

Ще ви заведем и на две изложби:

В зона „Култура“ на Радио Пловдив ще ни гостува маестро Мичо Димитров, концертмайстор на Държавна опера-Пловдив. Той ще ни разкаже за новата си изложба, която се открива в Пловдивски културен институт.

Изложба „Фрагменти от пейзажа“ на пловдивските художници Петър Чучулигов и Полина Тодорова-Станчева се открива в Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ в Пещера. Повече за нея ще научим от интервюто на Живка Танчева с Полина Тодорова Станчева.


Още от категорията

За бегачите на кратки разстояния „Точно днес“

От четиригодишно, депутатското време се скъси  до месец. И се превърна в кандидатдепутатско. И всички вкупом се превърнаха в бегачи на кратки разстояния, за които  остава  само месец до изборния ден.  С нови герои - според социолозите с поне две сигурни нови формации в Народното събрание и с леки корекции при познатите нови/стари партийни дами и..

публикувано на 01.03.21 в 16:34

Бързане с мартеници и листи „Ден след ден“

В първия ден на март, когато обичайно се закичваме с мартеници за здраве, политически партии регистрираха листите си с кандидати за народни представители в предстоящите избори. Ще чуем оценките на ГЕРБ, БСП и ВМРО за започващата предизборна кампания и за аргументите, с които смятат да спечелят избирателите. Говорят бившият кмет на Пловдив Иван..

публикувано на 01.03.21 в 14:44

Първомартенско настроение с "Вход свободен"

Честита Баба Марта! В първия ден от месец март ще обърнем специално внимание на мартеничките и на традициите и обичаите на деня.  Ще поговорим и за невероятното приключение с теснолинейка, което предстои на 3-ти март. За настроението ще се погрижи и Жоро Пеев с рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци".  Започваме след новините в 12.  

публикувано на 01.03.21 в 07:49

С мартеници "Точно днес"

Няма разделение поне по обичта към този ден и ритуала с връзването на мартеница - за здраве в очакване на пролетта. Тя идва ва 22 март, малко преди обяд, а дали времето през месеца ще е лесна или по - трудна раздяла със зимата ще чуем в месечната прогноза на НИМХ рано сутринта. Рано ще си кажем и Честита баба Марта с всички гости на предаването и с..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Клуб "Неделя" - на прага на месец март

В последния ден от месец февруари сме ви подготвили много и разнообразни теми, с които да изпратим и уикенда, и най-краткия месец от годината.  Ще ви срещнем с Ана Адамова – програмен директор в български център за нестопанско право, а тя ще ни разкаже повече за един конкурс за смели идеи, в който могат да се включат всички желаещи от 16 до 24 годишна..

публикувано на 28.02.21 в 08:53