Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" припомня, че "Совите не са това, което са"...

| обновено на 11.10.20 в 09:58

В събота и неделя в "Звука на киното" отново ще слушаме музиката на един от световноизвестните филмови композитори - Анджело Бадаламенти. Ще ви предложим саундтрака на новите епизоди на сериала "Туин Пийкс". 

Филмът на Дейвид Линч и Марк Фрост продължава историята 25 години след смъртта на една от основните персонажи в провокативния сериа, донесъл световна слава на своите автори, Лора Палмър.

Иначе безспорно, че част от успехът на "Туин Пийкс", излъчван в началото на 90-те години, беше и благодариен на чудесната и запомняща се музика на Анджело Бадаламенти, който беше отлина за нея с награда "Грами". 

"Музиката винаги е играла огромна роля в творенията на Линч и му помага да създаде натрапчивата, призрачна атмосфера на оригиналния “Туин Пийкс”. Това се отнася и за новата версия на сериала. Подобно на сюжета, песните се представят с развитието на сезоните".

"Туин Пийкс" не е еднствият съвместен проект на  Анджело Бадаламенти и Дейвид Линч. Тандемът работи заедно по лентите "Синьо кадифе", " "Мълхоланд Драйв"  и "димо сърце", чийто саундтрак ви предложихме предната седмица в "Звукът на киното". 

Музиката, използвана в новия сериал, е издадена в саундтрак в две части от Rhino Entertainment.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30