Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията за Комплекса за ранно детско развитие продължава

Започна ремонтът на два етажа от сградата на първото в България сиропиталище и бивш дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович”, които ще бъдат превърнати в  Комплекс за ранно детско развитие. 

Центърът не проект на фондация „За Нашите Деца“. Преди 2 години тя получи право от Община Пловдив да използва двата етажа за дейността на социални работници, психолози, рехабилитатори и логопеди.

Бъдещият комплекс за ранно детско развитие ще обединява: Център за обществена подкрепа и  сигурна семейна среда, Център за ранно детско развитие, Обучителен център за кандидат-осиновители и кандидат приемни семейства и Музейна експозиция, която ще разказва историята на дома.

Началото на строителството е с дарения от бизнеса, а за завършването му продължава набирането на финансови средства и материали.

Всеки отговорен бизнес има възможност да направи финансово или материално дарение на строителни материали, а гражданите на Пловдив могат да подпомогнат изграждането на Комплекса като направят онлайн дарение на www.detebg.org/dari-sega.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ ще се проведе пред сградата на община Пловдив тази вечер.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола насилие, както и членове на общностен център "Поглед".  Исканията им са за отмяна на спорните..

публикувано на 15.09.24 в 08:15

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 07:25

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Два дни благотворителен фестивал "Нощ на ангелите"

За пета поредна година благотворителният фестивал „Нощ на ангелите“ ще превърне Пловдив в град на доброто. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив, а входът е свободен. Тази година събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център – Пловдив, със съдействието на повече от 60 фирми и..

обновено на 14.09.24 в 09:06