Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Резолюцията на ЕП е срещу управляващите

Резолюцията на ЕП е сигнал, че протестите в България са чути от европейските ни партнори. Тя посочи системните проблеми в страната, каза в предаването "Точно днес" Цветелина Пенкова - депутат от БСП и групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, които подкрепиха текста.

"Резолюцията не е срещу България, а срещу управляващити и всички техни управленски принципи.

Политическият смисъл на резолюцията е снемане на доверие към тях".

Пенкова обясни, че в текстовете за ОМО "Илинден" и Истанбулската конвенция, които не отпаднаха, трябва да се гледат в контекста на целия документ и да не се вадят манипулативно. 

Евродепутатът отхвърли тезата, че негативната оценка за страната ни ще възпрепятства разпределянето на средства от ЕС.

"Трябва за бъде сменен режима у нас, а не да се спират европейските средства", настоя Пенкова.
Още от категорията

На старта на кампанията ГЕРБ води с 5% пред БСП

Три дни преди началото на предизборната кампания за 45- то Народно събрание "Алфа рисърч" обяви данни от последното си социологическо проучване.   То е  Национално представително и е съфинасирано от Агенцията и БТВ. Анкетирани са 1013 пълнолетни граждани, в периода 26 февруари – 1 март чрез пряко стандартизирано интервю с таблети, което позволява..

публикувано на 02.03.21 в 16:47

Пътуваме заедно в теснолинейката на 3-ти март

На 3-ти март предстои едно вълшебно пътешествие с теснолинейка.  За всички, които са решили да бъдат в малкото влакче и да станат част от празничното пътуване, ще станете и свидетели на две красиви места със спиращи дъха гледки.  Влак „Родопи” ще отпътува от гара Септември на 03.03.2021 г. в 08:42 ч. за Якоруда. С Кристиан Ваклинов – председател..

публикувано на 02.03.21 в 13:17

Лекари с протестно писмо до МЗ заради липса на ваксини

Липсата на флакони с ваксини продължава да бъде проблем на пловдивските общопрактикуващи лекари. Това каза в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив д-р Николай Влахов, общопрактикуващ лекар от ДКЦ-2. „При всяко обещаване за получаване на нова пратка се започва една каскада от обаждания, че вече имаме ваксини и хората искат да се..

обновено на 02.03.21 в 11:40

Социалният експеримент "Градска всекидневна" продължава

Социалният експеримент "Градска всекидневна", организиран от Сдружение "Бъди активен" доказа, че сме станали по-отговорни в отношението си към боклуците, каза Румяна Киризиева от Сдружението.  Експериментът се проведе в четири дни до Централна поща в Пловдив, където беше монтирана една стая  в обичайните и параметри и обзавеждане, но с много боклуци..

обновено на 02.03.21 в 11:39

Рестартирай Европа: Младежката безработица заради COVID-19

Младежката безработица - от финансовата криза до COVID-19 За първи път през това хилядолетие безработицата сред младежите в ЕС се откроява като сериозен проблем след финансовата криза през 2008-2009-та година. След мерките за справяне и овладяването на процеса, КОВИД 19 отново го катализира, засягайки всеки шести младеж, по данни на..

публикувано на 02.03.21 в 09:40