Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какви филми гледаме „Точно днес“

Какви сънища ще сънуваме  в единия час спечелено време тази неделя. Розови, кошмарни, или никакви.  И до сънуване ли ни е ? Защото пак ще превъртаме  стрелките на часовниците.  И ще  продължим да броим коронавирусните. Как ще ни  повлияе тази комбинация ?  Интервю с психиатъра д-р Веселин Герев. 

Филми на големия екран идват за „Възпитние на чувствата“ във фестивала Синелибри в Пловдив.  Представя Кремена Димитрова.

Общинските болници в битката с Ковид 19.   Докъде стигнахме. Кой  може да помогне.  Коментар на д-р Неделчо Тотев  - преседател на Сдружението на общинските болници.

За Научната международна конференция  „Хранителна наука, техника и технологии 2020“, която ще се проведе  в Университета по хранителни технологии – Пловдив и за първия Фермерски фестивал,  разказват   заместник ректорът доц. Галин Иванов и възпитаничката на университета Блага Генева. С тях разговаря Живка Танчева.

Седма за Пловдив акция „Капачки за бъдеще“ ще се проведе в събота. Последователите на групата  в мрежата са над 100 000, предишната акция събра 23 тона капачки  за  купуване на кувьози.  Блаотворителната акция ще се проведе в 15 града в страната.  Разговор с организатора на акцията  за Пловдив Владимир Стефанов.  

В „Добро утро, Ден!“  ще чуете Кирил Пенчев първи кларинет на Пловдивската опера.  

„Точно днес“ петък 23 октомври. От 6 до 9.30  


Още от категорията

С повече земно притегляне, но и в полет - "Точно днес"

Имената на новите 240 народни избраници са известни. Президентът свиква 45-то НС на 15 април, за да положат клетва и да встъпят в правомощията си. Ще успее ли най-спряганата досега от всички политически сили дума „отговорност“ да интегрира  действията им и „след това“  с повече мъдрост и в  обществена полза? Времето на надговарянето изтече,..

публикувано на 11.04.21 в 15:37

Различни музикални светове в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще продължим срещата с българския музикален педагог от Финландия Пламен Димов- първооткривател на световно известната симфони - метъл сензация Nightwish. Как една група от дълбоката финландска провинция стига до световните сцени и музикални класации? Каква е ролята на добрия учител  и колко е важно да не лежиш на лаврите си, а да..

публикувано на 11.04.21 в 12:17

Априлски вариации с „Шейкър“

В неделното утро, на 11 април, насочваме вниманието си към...месец април. Очаквайте, астропрогнозата за последните му две десетдневки, много различни една от друга. Стефи Недевска, разказва. За ефекта от терапевтичното писане и видовете терапевтично писане, говорим със Станислава Ивкова, копирайтър и криейтив директор в рекламата, писател за..

обновено на 10.04.21 в 16:04

Кой ще мигне пръв "Ден след ден"

Най-общо правилата на тази игра на нерви и издържливост са прости-губи този, който пръв отпусне клепачи. В ситуацията след парламентарните избори у нас се стигна до предвижданото положение никоя от избраните сили да не може с категоричност да се види като съставител или участник в бъдещо правителство. Това доведе до въздържане от изявления, а..

публикувано на 09.04.21 в 14:51

Здравословно с „Вход свободен“

Днес говорим за Световната седмица на хомеопатията, от 10-16 април, с д-р Дора Пачова. Тази събота, онлайн и безплатно, ще стартира основното събитие. След 13 часа в предаването, очаквайте повече подробности. С психолога Наталия Маламова, говорим за това, какво ни е необходимо да знаем, за да приемем другия, в рубриката „Брейнсторминг“...

обновено на 09.04.21 в 09:29