Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Петъчна разходка с „Вход свободен“

| обновено на 23.10.20 в 09:28

Докато съвременната наука ни брои сетивата, ние активно използваме онези, с които си служим най-добре.

Днес говорим за „Разходката на Джейн“, второ издание, този път в Тютюневия град. Един проект на Сдружение „БГ Бъди активен“ и Free Plovdiv Tour. Идеята е за намаляване на отпадъците и облагородяване на средата. Ще се дискутират проблемите и ще се търси решение за състоянието на квартала, и емблематичната улица „Иван Вазов“, която има интересна история.

Ще поговорим и за дишането, и за някои дихателни техники. Днешният 23-ти октомври е Световен ден на спирометрията. 

Очаквайте и рубриките ни „Четем с радио Пловдив“ и „На кино“.

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

Почти празнично с „Шейкър“

Всъщност, един френски философ казва, че истинската радост не идвала от спокойствието, богатството или похвалата, а от вършенето на нещо, което си заслужава. Това ще правим днес в „Шейкър” и се надяваме, да ви бъдем полезни. Ще си говорим за разговорната интелигентност или как тялото ни участва в постигагането на вербални и невербални..

обновено на 05.12.20 в 16:05

Конфликти и коледни инициативи - теми в "Ден след ден"

В деня, в който бе одобрен националният план за ваксиниране срещу КОВИД-19, стана ясно, че област Кърджали е първата, която излезе от „червената зона“ и влезе в оранжевата. Това означава, че разпространението на вируса там намалява. На какво се дължат тези резултати, спазват ли се мерките и как ще протече ваксинирането на желаещите, ще коментираме..

публикувано на 04.12.20 в 14:05

"Вход свободен" за благотворителността и добротата

Всяка година преди Коледа започват масови кампании за благотворителност. Сякаш тя е сезонно мероприятие. Сякаш стреснати, че годината си отива, се сещаме внезапно, че трябва, че  е човешко, и е богоугодно да се помага на по- слабите и нуждаещи се наши събратя. Бързаме да наваксаме за един месец, това, което сме забравяли цяла година. Има, за щастие,..

публикувано на 04.12.20 в 10:27

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече. Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Как тече живота в р одопското село Смилян..

публикувано на 03.12.20 в 15:59

"Ден след ден" животът продължава, въпреки...

Независимо корона-епидемията, животът продължава. Ето как в нашите теми на 3-ти декември в съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Ден след ден" : Компостираща инсталация за з елени и биоразградими отпадъци   заработи от днес в район Северен в Пловдив – какво означава това за нас ще ни разкаже Веселина Пеева. След..

обновено на 03.12.20 в 14:27