Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бонд! Най-доброто от Джеймс Бонд в "Звукът на киното"

| обновено на 08.11.20 в 10:10

Тази събота и неделя отдаваме заслужена почит на сър Шон Конъри с подборка от най-добрата музика, създавана за филмите от поредицата за легендарния разузнавач Джеймс Бонд.

Едва ли е нужно да казвам, че Шон Конъри записа името си в историята на киното с едно от емблематичнните превъплъщение в ролята на британския таен агент "в служба на Нейно величество".

Иначе осем души са влизали в ролята на легендарния 007 през близо 60-те години, откакто се снимат филмите по романите, създадени от Иъ Флеминг.

Любопитно е, че авторът на романите, първоначално не харесва Шон Конъри, който тогава е непрофесионален актьор. Според Флеминг, на Конъри му липса изтънчеността на тайния агент. Въпреки това Шон Конъри така добре "Песва" на ролята, че и до днес любители на кино поредицета, които смятат, че няма по-добър Бонд от Конъри.

В "Звукът на киното" ше чуете песни от филмите за Джеймс Бонд. Сред изпълнителите на тези песни са звезди като Мадона, Адел, Том Джоунс, Шърли Беси, Пол Макартни. Така че преживяването ще е вълнуващо, не го пропускайте - в събота след новините в 8.00 и още веднъж в неделя след 15.00 часа-.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05