Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напусна ни писателката Величка Настрадинова

Вълшебния разказвач - писателката Величка Настрадинова, ни напусна днес, съобщи Евгения Тагарева във Фейсбук.

"Една светла душа продължава нагоре в другите измерения и светове, за които пишеше в книгите си - земно-неземни...
Тъгувам за тази тежка раздяла и още повече тъгувам за това, че по силата на съдбата не можехме да сме до нея в последните й мигове. От сърце благодаря на всички вас, които с цяло сърце я подкрепяхте, когато беше в нужда и самота" - написа Тагарева.

Настрадинова е автор на над 20 книги. Пише в различни жанрове - исторически романи, фантастика, детска литература. Сестра е на голямата певица Мария Нейкова. 

Величка Настрадинова е родена 1936 г. Тя е дипломиран музикант и дългогодишен челист в пловдивската филхармония. Била е преподавател по камерна музика в Музикалното училище "Добрин Петков". Носител е на много литературни награди. 

Последната година от живота си прекара в дом за възрастни.

Още от категорията
Иво Инджов

Очаква се силно разпокъсан парламент и с по-кратък живот

„Следващият парламент ще бъде много разпокъсан. Победителят няма да има възможност да сформира самостоятелно правителство, няма да има възможност да сформира коалиция с още един участник“, това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Иво Инджов. Според него за правителство ще са необходими минимум двама коалиционни партньори, а..

публикувано на 19.01.21 в 10:45

Седем деца с Covid усложнения са спасени в детска клиника в Пловдив

„И при нас бяха хоспитализирани деца с мултисистемен възпалителен синдром, което се явява най-тежкото усложнение на коронавирусната инфекция“, това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Иван Иванов, началник на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Само за месец и половина за лечение са приети седем деца с този синдром, което..

обновено на 19.01.21 в 10:38

За 10 месеца безработните в Пловдив и областта са 23 661

17 122 безработни са регистрираните в Бюрата по труда в Пловдивска област от март до декември 2020 та година. Това показва статистиката на Регионалната служба по заетостта за периода на въвеждане на извънредната епидемична обстановка в странта. Без работа в град Пловдив са останали 6 539 души, което прави ръст от 3.95 процента спрямо същия..

обновено на 18.01.21 в 15:15

Замръзна водата от единствената водоноска в Брестовица

Водата в единствената водоноска в село Брестовица е замръзнала тази нощ, съобщиха жители на селото.  "Намираме се в хуманитарна криза, в която хората нямат достъп до никаква вода, освен, ако не си купят", споделиха тази сутрин жители.  Дори и за не е замръзнала единствената водоноска не позволява хората от високите части на селото да се..

обновено на 18.01.21 в 14:45

Изборната битка е между две институции и двама генерали

Предизборните разигравания продължават. В неделния ден отново медийно  се размениха реплики между премиер и президент. Отново за датата на изборите 4 април, която продължава да бъде обект на коментари, последните от които са, че този избор е "на инат" и  от другата страна, че най-добрата дата за изборите е била всъщност септември във времето на..

публикувано на 18.01.21 в 10:53