Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 24.01.21 в 09:24

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес.

Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните процеси.

Създателят на метода „Нейрографиката“ е Павел Писарьов, Ректор на Института за аналитически коучинг в Москва, доктор на науките, архитект, художник, психолог, философ, бизнес треньор, практикуващ и преподаващ различни източни техники.

Нейрографиката е уникален метод, който може да промени живота ви в положителна посока, с помощта на ... рисуването! Тема с продължение, и още подробности от събеседника ни Невена Петрова – сертифициран инструктор по нейрографика.

Срещаме ви и с Виолина Василева, която ще ни разкаже повече за Социалният  плейбек театър и представлението „За птиците и хората“ - насочено към онколози и медицински специалисти, които се грижат за онкологично болни пациенти. Представлението е по реални истории и се провежда в защитена атмосфера на споделяне. Основен сценарист е публиката, чиито разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“ като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.

„Мултивитамин“ вдъхновява с полезни и свежи идеи, а „Звездна диагноза“ ни зарежда с достатъчни дози шега!

Започваме след новините в 7.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30