Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учителите започват обучение за справяне със стреса

Безплатно онлайн обучение за справяне със стреса в образователната и социалната сфера започва тази вечер в интернет страницата на пловдивския Младежки център. 

До момента към него са проявили интерес над 26 учители в детски градини и училища, педагогически съветници и социални работници от града и региона.

В продължение на три дни с тях ще работи сертифицираният обучител в сферата на психо- социалните практики- Геника Байчева.

„Нивата на тревожност, напрежение и прегаряне в социална работна среда са значителни„– категорична е тя."По време на обучението педагозите и социалните работници ще научат как да го овладяват в група или самостоятелно. Много помага , ако проблемите се споделят с колеги, за да се осъзнае, че не сме единствените , които изпитват стрес в работна среда. Хубаво е и в почивните дни не просто да сменим физически обстновката като отидем на излет например, а и да отделим лично време за релаксация. Дори само да помълчим в тишина.“- съветва Байчева.  

Геника Байчева е дипломиран терапевт по методите на психодрамата,  социо-драмата и арт-терапията. От 2009та година активно помага предимно на учители, директори на учебни заведения, социални работници, родители. А от днес до неделя включително ще предава знанията и уменията си чрез онлайн платформата, в която безплатно, доброволно, индивидуално и анонимно са се записали, работещи в сферата на образованието.

Всички учители и социални работници, които желаят да получат безплатни онлайн съвети, затова  "Как да се справят с прегарянето и тревожността“ трябва да попълнат РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА и АНКЕТНА КАРТА на страницата на Младежки център – Пловдив до 17 часа.

Интервю с лектор - обучителя Геника Байчева можете да чуете в прикачения файл. 


Още от категорията

Равносметката на двама депутати от Пловдив за 45-то НС

 Две от новите лица  -  Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България коментират за Радио Пловдив свършеното в Народното събрание през изминалия месец. Като неуспешна определя работата на Народното събрание пловдивския депутат -  Иван Петков от ПГ на „БСП за България“ . Той коментира, че е очаквал това Народно..

публикувано на 07.05.21 в 15:50

Браншът предлага Георги Щерев за служебен министър на туризма

Между 70 и 80 % заетост на хотелите в СПА столицата на Балканите - Велинград, отчетоха за празниците около Великден и Гергьовден представителите на туристическия бранш. В много от хотелите получихме много по - голяма заетост, отколкото очаквахме , заяви пред  Радио Пловдив Златко Златанов ,  председател на сдружението на хотелиерите и..

публикувано на 07.05.21 в 15:01

При вот всичко е в ръцете на изборната администрация

"До голяма степен е възможно нашият Коституционен съд да се облегне на практиката на други подобни институции н държави-членки на ЕС/ преди всичко на германския Конституционен съд/, който през 2009 г. отмени машинното гласуване", Това коментира пред Радио Пловдив Борислав Цеков от Института за модерна политика за промяната в Изборния кодекс, която..

публикувано на 07.05.21 в 13:22

В Пловдив стартират тестовете за T-клетъчен имунитет за Ковид-19

В ДКЦ „Пълмед“ - Пловдив стартират от днес, 7 май тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет към SARS-CoV-2 чрез eнзимно-свързан имуносорбентен точков анализ (ELISpot).  Благодарение на високо технологичната апаратурата, инсталирана в лабораториите на медицинския център чрез ELISpot тест може да се провери дали организмът ни има..

обновено на 07.05.21 в 11:56
Акад. Богдан Петрунов

Няма как да постигнем колективен имунитет през тази година

Академик  Богдан Петрунов е наш събеседник, за новите щамове и ваксините, за трета доза от "Пфайзер" и "Модерна", или как ще продължава имунизацията до достигане на колективен имунитет в България.  Известният наш алеголог и имунолог подчерта, че е важно да засилим ваксинацията в максимална степен, в края на третата вълна от Ковид-19. "Тя показа..

обновено на 07.05.21 в 11:17