Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътници студуват прави в чакалнята на жп гара Пловдив

| обновено на 29.01.21 в 19:23
4
Снимка: Радио Пловдив, Милен Ангелов

Чакалнята в централна жп гара Пловдив е без пейки за чакащи пътници, алармират слушатели на Радио Пловдив. Ниските температури през последните дни още повече са изострили нуждата от тези съоръжения за пътуващите, които изчакват пристигането на влака си. 

Единствените пейки за пътниците са разположени извън сградата на Централна гара. "Има много възрастни хора, които използват услугите на железопътния превозвач. Във всички гари в страната има пейки в чакалните. А каква е причината в една от най-големите централни гари на България да няма?", пита слушателят ни. 

От около 3 години сградата на Централна жп гара в Пловдив се стопанисва от концесионери. Един от тях е Миролюб Столарски, който коментира ситуацията с липсата на пейки в чакалнята.

"Причината за временното преместване на пейките е, че трябва да се спазват противоепидемичните мерки и да не се задържат много хора в затвореното пространство на чакалнята. При нормализиране на ситуацията те отново ще бъдат поставени по местата си", обясни Столарски. 

Повече по темата може да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Само проект на Радев ще даде изход от политическата криза

Нормален е стремежът на партиите да вземат трети мандат, за да осмисли това присъствието им в политиката, обясни амбициите им политологът Слави Василев. Много от нещата, които на пръв поглед изглеждат неправдоподобни, в един момент се случват, но въпреки това шансовете да се създаде правителство в този парламент са нищожни, гласи все пак неговата..

публикувано на 10.07.24 в 11:27

ДПС ще запази цeлостта си заради опасността от предсрочни избори

Целостта на ДПС ще се запази заради опасността от предсрочни парламентарни избори. Тази теза защити Тайфур Хюсеинов от сайта „Обзор нюз“ по повод броженията в партията.  Според него поне дотогава ще бъде заровена томахавката между двете крила в ДПС, но на по-късен етап е възможно да се случат катаклизми в парламентарната им група.  „В..

публикувано на 10.07.24 в 10:51

Време е да се промени скалата на жълт и оранжев код за горещини

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.  Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Плащането през клинични пътеки ощетява пациентите

За ескалиращ проблем при пациенти с урологични онкологични заболявания, който им причинява трайна инвалидизация съобщи на пресконференция проф. д-р Димитър Шишков в Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив“. По думите му  болни с рак, при които е можело да  бъде направена операция със смяна на пикочния мехур, са лишени от шанса да бъдат лекувани..

публикувано на 09.07.24 в 13:20
Светлин Тачев

Доган държи Пеевски в шах и го кара да се чуди какво става

Юли е времето за поредните опити за ново управление. За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан". Д-р Тачев каза, че изглежда много трудно формирането на кабинет, с втори мандат почти невъзможно, остава надеждата за..

публикувано на 09.07.24 в 08:53