Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добро утро, ден!" с д-р Мариана Чолакова

| обновено на 08.02.21 в 13:52

Тази седмица в рубриката на Радио Пловдив „ Добро утро“ ден ни гостува д-р Мариана Чолакова. Това е една от най-активните  личностти във втория по големина град , чиято дейност, обаче  отдавна е преминала международните граници.

От 2010 та година д-р Чолакова е почетен консул на Федерална република Германия със седалище в Пловдив. Консулския окръг, за който отговаря включва областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Сливен и Ямбол.

Шест години преди това тя беше отличена с „федералния кръст за заслуги на лента“. Това  е единственият орден за заслуги в Германия на федерално равнище, присъждан за изключителни заслуги.

Д-р Чолакова е  управител на пловдивското представителство на Българо-Германската индустриално-търговска камара,  дългогодишен управител Центъра за срещи на немската провинция Саксония Анхалт в Пловдив, ръководител  на фондация „Културно наследство“.

Преди десет години, заедно със свои съмишленици поставя началото на гражданска инициатива за построяване на сграда за Пловдивската опера под надслов „Дом за Пловдивската опера“.

Още тогава тя е и сред първите инциатори най- старият жив град в Европа да се кандидатира за Европейска столица на културата през 2019г. 

Продължава активно да работи по всички тези каузи до днес и безвъзмездно приема нови професионални предизвикателства.  Притежава PR агенция.

Как се справя с толкова ангажименти, стигат ли й 24 часа в денонощието, как и кога изобщо почива, от какво се зарежда и какви са нещата, които я усмихват ще научаваме в следващите делнични утрини от 7.30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - темите в разгара на лятото

Посрещаме последното утро на юли с темите на деня. Те предвещават пожароопасно време и в политиката, и в горските масиви. Следим ситуацията с пожарите в региона. Огнена стихия лумна в смесена гора в местността „40-те извора“ и в широколистна гора в района на Баня във вторник. На политическата сцена – поредните парламентарни избори..

публикувано на 30.07.24 в 16:41

Игри и забавления във "Вход свободен"

Една тема с продължение ви предлагаме днес - за отношенията и тяхната сложност ще говорим отново в "Уроци по щастие". Дали се замисляме понякога върху твърдението, че жените и мъжете са заедно, за да решават проблемите, които не биха имали ако са сами? Все пак, не вярваме докрай в това твърдение! Модерният свят, модерните връзки и раздели, разглеждаме под..

публикувано на 30.07.24 в 09:30

В предаването "Точно днес" на 30 юли

За парите на Пловдив и за парите, които пловдивчани плащат като такси и услуги ще говорим със зам.- кмета по финанси Женя Петкова . В четврътък ОбС ще гледа промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги. А промените в голямата си част са нагоре. Станислав Балабанов от ИТН ще попитаме за шанса партията за реализира получения трети..

публикувано на 29.07.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 29.07.24 в 16:06

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30