Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" в деня на Св. Харалампий

Нова патриотична коалиция – между ПП „Воля“ и НФСБ, ще участва на парламентарните избори на 4 април. България има нужда от обединение на патриотичните сили, аргументира се председателят на „Воля“ Веселин Марешки при обявяването на коалицията.  Как смятат да работят 2-те партии заедно и отворена ли е новата формация за още участници в нея – по темата ще говорим с пловдивския депутат от НФСБ Борис Ячев.

Правителството отпусна днес близо 3 млн. лв. на пазарджишките общини Лесичово и Белово и на община Смолян, както и 600 000 лв. на манастирския комплекс в Кръстова гора. За какво ще се разходват парите, ще чуем от кметовете на Белово и Смолян Костадин Варев и Николай Мелемов, както и от отец Серафим от светата обител.

Ще пият ли пловдивчани в обозримо бъдеще чиста планинска вода от каскадата „Въча - Доспат“, а не от река Марица? На този въпрос се опитаха да отговорят участниците в Експертния съвет в областната управа. По темата работи Антоанета Петричанска.

Тази сутрин стартира ремонт на обществената тоалетна в спорния парк край пловдивския хотел „Санкт Петербург“. Частен инвеститор имаше намерение да застрои терена. Каква е целта на този ремонт посред зима, провери Стоян Терзиев.

От днес започна ваксинацията и на пловдивските учители. От репортажа на Милен Ангелов ще чуем подробности за старта на кампанията, която продължава следващите 2 седмици.

В деня на покровителя на пчеларите Св. Харалампий пчелари отвориха изложба базар пред Централна поща. С тях ни среща Любомира Разпопова.

Бъдете с нас от 15.00 до 17.00 часа! Ще бъде интересно!


Още от категорията

"Точно днес" започва лято 2021

На 21 юни идва астрономическото лято и отмерваме най-дългия ден в годината.  Посвещаваме част от темите "Точно днес" на Свети Дух. Говорят х ората от село Дедево за празника им, в репортажа на Екатерина Костова  За празника на община Калояново говорим с и.д. кмета  Веселин Бонов , който бе избран на този пост до провеждане на избори. Картата на..

публикувано на 20.06.21 в 15:45

Гласовете ви чувам в Клуб "Неделя"

People of Maha е  българо-бразилски проект, който преди 3 години събира 3 момичета в софийска алтернативна рок група със своя авторска музика и огромна любов към сцената. Дефинират музикалния си стил като ретро-футуристичен рок с вдъхновения от поп, класически рок, блус, хард рок и други. Днес в предаването ще ви срещнем с младите дами от групата, за да..

публикувано на 20.06.21 в 12:15

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 20.06.21 в 11:27

Неделно с „Шейкър“

Времето, винаги, налага своите промени. Този път, става дума за начина ни на живот. Ще си говорим за „живите места“ на България. Това е нов термин, засега. Свързан с живота, извън големия град. Коментираме темата с Гавраил Гавраилов, социолог, изследовател и автор на няколко книги за селски туризъм. Гостува ни и режисьорът Андрей Христозов, за..

обновено на 19.06.21 в 16:15

Време за изпити и рейтинги „Ден след ден“

Последният ден на работната седмица приключва с важната за седмокласниците „малка матура“ по математика, която заедно с оценката по български език и литература са вход за желаната гимназия. С фото финиш приключва и първата от четирите седмици предизборна кампания на партиите за предсрочния вот на 11-ти юли. А дни преди лятото официално да се..

публикувано на 18.06.21 в 14:34