Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обединението между „Воля“ и НФСБ е повече от естествено

| обновено на 10.02.21 в 17:12
Борис Ячев
Снимка: БГНЕС

Нова патриотична коалиция – между ПП „Воля“ и НФСБ, ще участва на парламентарните избори на 4 април. България има нужда от обединение на патриотичните сили, аргументира се председателят на „Воля“ Веселин Марешки при обявяването на коалицията.  Как смятат да работят 2-те партии заедно и отворена ли е новата формация за още участници в нея – интервю на Иванка Петкова с пловдивския депутат от НФСБ Борис Ячев.

„Обединението между нашите формации е повече от естествено. Защото през четирите години на този парламент, партия „Воля“ подкрепяше редица инициативи на Обединени патриоти, на НФСБ. Подкрепяше ни във важни гласувания, когато трябваше да реализираме наши приоритети, които станаха част от програмата за управление на правителството ГЕРБ-Обединени патриоти“, това обясни в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив Борис Ячев.

Той обясни още, че разговори за коалиция с „Воля“ дълго време са се провеждали в троен формат – с НФСБ и ВМРО.

„Не искам да коментирам решението на колегите от ВМРО в последния момент да решат да се явят самостоятелно“, коментира още Ячев.

Към коалицията могат да се присъединят и други субекти, но само след решение на коалиционния съвет, който се състои от лидерите на двете партии.

Цялото интервю с Борис Ячев можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Трябва да свикваме, че ГЕРБ са просто една от многото партии

Трябва вече да свикваме, че ГЕРБ са просто една партия, а и на тях ще им e доста болезнено да свикнат с това, предавайки на живо брифинги, след като вече не са на власт.  Това  заяви  в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив  политическият анализатор и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев, коментирайки първите рокади в..

публикувано на 14.05.21 в 15:18

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища .  Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за..

публикувано на 14.05.21 в 12:28

"Рестартирай Европа": Дронове помагат на хората в пандемия

СOVID-19 успя да приземи, макар и временно, авиацията, но не и дроновете. Те могат да се използват за локализирането на повреди по електрическата мрежа, за следене на трафика, в земеделието, за правене на снимки от въздуха, за куриерски услуги, а не на последно място – за военни цели. В новата си програма Хоризонт Европа, Европейският съюз..

публикувано на 14.05.21 в 11:34

Взехме си поука и патриотичното обединение е възможно

Страниата на разделението трабва да бъде прочетена, за да последва новото обединение на партиите от патриотичния спектър, казав предаването "Точно днес" заместник- председателят на НФСБ Борис Ячев. Той цитира, че избирателите на тези партии на между 300 000 и 600 000 и, ако няма едниство те се разпръскват. В момента НФСБ преговаря с ВМРО, Воля,..

публикувано на 14.05.21 в 11:18

Демокрацията е износена, но е рано да предричаме края й

Разсъждавайки за натоящия политически момент трябва да разграничим две страни- желанието за промяна и невъзможността на част политическите субекти да надмогнат себе си и да отговорят на тези потребности, каза в интервю за предаването "Точно днес" политологът Георги Манолов.  Той прогнозира, че "при всички положения  промяната е повече от наложителна и..

публикувано на 14.05.21 в 10:52