Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Фонтанът с ябълката
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище. 

Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават ваксинационни паспорти на жителите на ЕС, които вече са имунизирани срещу КОВИД-19. Целта е с тези електронни паспорти хората да пътуват и да се забавляват безпрепятствено. Идеята ще коментираме с адвоката по медицинско право Мария Шаркова.

Уникалната археология на Античния стадион на Филипопол да бъде отворена за посетители. За това се договориха преди минути кметът на Пловдив Здравко Димитров и представители на фирмата, която е собственик на сградата на бившия Нармаг на Главната. Репортажът по темата е на Милен Ангелов.

Фонтанът с ябълката да се превърне в новия символ на Пловдив, предлагат авторите на проекта за едноименната скулптурна композиция до Джумая джамия. Екатерина Костова разказва повече.

Разговорите за политика в рубриката „Преди избора“ днес ще са два – с общинския председател на ДПС в Пловдив Али Байрам и с Владимир Кисьов, общински съветник от „Съюз за Пловдив“, който става водач на листата на ВМРО за Пловдивска област от гражданската квота.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!


Още от категорията

"Вход свободен" в Международния ден на Радиото и телевизията

Днес в предаването си честитим професионалния празник на радиото и телевизията, но не почиваме, а работим и на този ден, защото радиото никога не спира, то е винаги с вас!  Ще ви разкажем как е почнало всичко в далечната 1896 година, кой е Александър Попов и как името на Хайнрих Херц става първото предадено в ефир радиосъобщение. Ще говорим с хора..

публикувано на 07.05.21 в 09:36

"Точно днес" броим и се разхождаме

"Точно днес" на 7 май ще проверим как стартира една нова инициатива в Пловдив, важна за диагностиката на коронавируса. Разговор с д-р Екатерина Петкова , управител на ДЦК "Пълмед", която ще разказва за  тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет срещу SARS-CoV-2.  Академик Богдан Петрунов  ще е наш събеседник ,  очаквайте мнението му..

публикувано на 06.05.21 в 14:04

Празник с "Вход свободен"

Свети Георги Победоносец се почита както от християни, така и от мюсюлмани. Израснал в богато християнско семейство, той се превръща в ревностен привърженик и защитник на Христовата вяра, поради което е изтезаван жестоко и обезглавен през 288 година от император Максимилиан. Според народните поверия и легенди Георги Победоносец олицетворява..

обновено на 06.05.21 в 10:40

С вяра и добра дума „Точно днес“

Гергьовден е един от най-големите празници в българския народен календар, но също така е и Ден на храбростта и празник на Българската армия. Как ще бъде отбелязан 6 май в Авиобаза "Граф Игнатиево" – това ще научим от полковник Методи Орлов , заместник-командир по летателната подготовка в базата. Ще ви заведем и в първия български..

публикувано на 05.05.21 в 16:34

Политика и здравеопазване - в "Ден след ден" на Светла сряда

БСП върна 3-тия проучвателен мандат за съставяне на правителство и така бяха изчерпани и трите възможности 45-то НС да излъчи кабинет. Следва назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори. Защо се стигна до тази криза и какви са прогнозите за избирателна активност през юли, ще коментираме с политолога Анастас Стефанов..

публикувано на 05.05.21 в 14:40