Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстояща дискусия „Филантропия за женски права“


По повод предстоящия Международен ден на жената, Български фонд за жените, Български дарителски форум и Фондация Bcause организират дискусия „Филантропия за женски права“. 

 Събитието е със свободен достъп, и обръща внимание на темите -  филантропията в България и защо е важно да инвестираме в потенциала и правата на момичетата и жените. Какво е филантропия, какво е социална промяна и как двете са свързани? Филантропската традиция в България и как изглежда дарителството днес у нас. Какви са тенденциите и механизмите да даряваме? Какво е да си филантроп в днешно време? Как избираме личните си каузи - със сърцето или ума? Как изглежда дарителството за правата на жените за компаниите в България? Защо са важни за обществото корпоративната социална отговорност и дългосрочните инвестиции в жени и момичета? Какви са глобалните тенденции във филантропията и инвестицията в женски права? Как работят женските фондове по света? Какви са последните тенденции в дарителството на големите международни фондации? 

В дискусията участват:

 Надежда Дерменджиева, Изпълнителен директор на Български фонд за жените, Елица Баракова, Изпълнителен директор на Фондация Bcause, Красимира Величкова, Директор на Български дарителски форум, Вероника Пунчева, Старши вицепрезидент „Корпоративно развитие“ на Метро АГ, CEO на NX-Food и филантроп за правата на жените и момичетата, Венета Димитрова, Управляващ директор за AVON България, Албания и Македония, Александра Гарита, Изпълнителен директор на Проспера – Междунардоната мрежа на женските фондове

Събитието ще се проведе на български и английски език. Осигурен е превод.

В прикаченото аудио чуйте разговора с Надежда Дерменджиева, Изпълнителен директор на Български фонд за жените.
Още от категорията

"Разходката на Джейн" ще се проведе утре в кв. Мараша

"Разходката на Джейн" ще набележи градски зони в Пловдив, които се нуждаят от почистване. Повече за идеята да се проведе обиколка на квартал Мараша научваме от екскурзовода от "Сдружение 365" Аделина Калъпчиева . Разходката ще обедини пловдивчани зад идеята за град #БезОтпадъци и ще обходи квартал Мараша, за да маркира проблемни зони и да събере..

публикувано на 07.05.21 в 09:49

Църквата "Свети Георги" отбелязва своя храмов празник

На Гергьовден десетки пловдивчани присъстваха на празничната света литургия в  църквата „Свети Георги“ в Пловдив, която беше отслужена от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений. Църквата „Свети Георги“ се изпълни с хора още в началото на празничната света литургия. Спазваха се стриктно всички противоепидемични мерки, а..

обновено на 06.05.21 в 17:20

Златоград отбеляза 150-годишнината на храма "Св. Георги"

Златоград отбеляза тържествено 150-годишнината на църквата "Св. Георги Победоносец".  Смоленският епископ Висарион в съслужение със свещеници от областта отслужиха архиерейска света литургия на храмовия празник на вековната църква.  "Построен през 1871 г., храмът и до днес е символ на сила и единство", заяви в словото си кметът на Златоград..

публикувано на 06.05.21 в 15:45

Почитаме паметта на Св. Георги Победоносец

Църквата чества днес паметта на един от най-почитаните светци и мъченици за вярата – Св. Георги. Паметта на светеца се чества от почти всички християни на Изток и на Запад без разлика от конфесионалната им принадлежност. В много страни като Грузия и Великобритания св. Георги се почита като национален светец. В Русия, Германия, Канада,..

публикувано на 06.05.21 в 08:23

Великите европейци - Октавиан Август, втора част

Момчето Гай Октавий, бъдещият първи император, известен като Октавиан Август, е роден през 63 г. пр.н.е., в Рим, в семейното имение на хълма Палатин, тоест, на пъпа на света.  По бащина линия, Октавиите са известна плебейска фамилия. Но не си представяйте плебеите в Рим според комунстическата риторика – като бедни и безправни хора. Те са..

публикувано на 05.05.21 в 10:21