Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински фонд ще подпомага стартиращи малки предприятия, ще се насърчават младите хора

Павлин Белчев е новият кмет на община Баните

Всеки, който иска да инвестира в Баните, е добре дошъл, обяви Белчев

| обновено на 08.03.21 в 10:52

Кандидатът на ГЕРБ Павлин Белчев печели на втория тур за избор на кмет на Баните, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Победителят на частичните избори за кмет на община Баните е син на досегашния кмет Милен Белчев, който почина през ноември след боледуване от коронавирус.

Първите междини резултати на Общинската избирателна комисия в Баните, на база 100% обработани протоколи, потвърждават убедителната победа на Павлин Белчев за кмет на общината. 

Според данните от преброяването 2581 е общият брой на гласувалите, каза Пенчо Токучев от Общинската избирателна комисия. Той обясни още: 

"Гласовете се разпределят както следва – за кандидат Ферад Рустем Емин 780 гласа, за кандидат Павлин Миленов Белчев от политическа партия ГЕРБ 1772 гласа. Разликата е убедителна. 

Общ брой на действителните гласове 2 552-ва. Процентът на гласувалите избиратели 71,22%

Процентът на действителните гласове от всички подадени 99,26%. 0,74% са недействителните гласове. Като число недействителните бюлетини са били 19 от общо гласувалите. Има 10 бюлетини, в които е посочено, че не се подкрепя нито един от кандидатите."

Новоизбраният кмет на Баните пред Радио Пловдив 

Инфраструктурата, насърчаване на предприемачеството и развитието на туризма ще са основните приоритети в работата на Павлин Белчев като кмет. 

Пред Радио Пловдив той съобщи, че първостепенната му задача през тази година ще е да осигури изпълнението на проекта за реконструкция и рехабилитация на водопровода за захранване на всички основни села в община Баните, включително пречиствателни съоръжения за питейни води и пречиствателна станция в село Баните. 

Проблемите на всички села в общината са важни

В рамките на проведената кампания успях да обиколя всичките населени места в община Баните. Запознат съм с всички належащи проблеми и тяхното решаване ще е моя задача като кмет, заяви Павлин Белчев. 

Факт е, че община Баните е в подем. Идеята е да продължа в работата в областта на инфраструктурата, насърчаване на предприемачеството и развитието на туризма. Това ще са основните ми приоритети, посочи синът на предишния кмет на Баните. 

Всеки, който иска да инвестира в Баните, е добре дошъл

Павлин Белчев обяви, че ще работи за създаването на нов общински фонд, който да подпомага новостартиращи малки предприятия. Целта му ще е съфинансира  реализирането на добри идеи. Средства ще се отпускат на тези, които са най – добре представени.

Новоизбраният кмет обеща да насърчава младите хора да се развиват в сферите, които пожелаят, особено тези, които са избрали дистанционна форма на работа. 

За насърчаване на предприемачеството е важно създаването на административни облекчения – режим, който помага за реализацията на инвестиционни намерения, коментира Белчев. 

Идеята е общината да е приятел на всеки, който има намерение да инвестира в община Баните.

Новият кмет ще продължи облагородяването на населените места в общината. Предстои цялостна подмяна на уличното осветление, освежаване на центровете на всички села и разширяване на гробищните паркове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38