Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да помогнем на Димитър в борбата с левкемията!

| обновено на 08.04.21 в 06:29

Димитър Друмев е на 28 години и е от Пловдив. През септември 2018г. той е диагностициран с хронична миелоидна левкемия. Започва веднага лечение с тирозин киназни инхибитори, които контролират заболяването, но не постигат желания ефект. 

През месец януари тази година Димитър започна да изпитва нетърпими болки в главата, придружени с отпадналост и гадене. Посетил е редица лекари в страната и от всички му е поставената диагноза "тензионно главоболие". Следват три мъчителни седмици лечение за "тензионно главоболие", без резултат. Докато не се озова отново в болница, където след редица изследвания се оказва, че Димитър е с бластна криза на левкемията. 

Спешно е изпратен във Варна за лечение, където е и в момента, и провежда втория си курс на химиотерапия. Следваща стъпка от лечението е трансплантация на стволови клетки в Германия. 

Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури до момента възлизат на около 400 000 евро - сума, която е непосилна за него и неговите близки. 

Първоначалната вноска за да бъде приет в Германия е 207 000 евро и трябва да бъде изпратена в най-кратък срок, за да може да постъпи там веднага след химиотерапията в България. 

Неговите близки и приятели се надяват и очакват помощ, за да бъдат събрани парите за лечението на младежа. 

"Димитър е страхотен човек, изпълнен с мечти и огромно желание да пребори болестта за да се върне отново към нормалния начин на живот. Нека му дадем този шанс!", призовават приятелите му в емоцинален пост в социалнит мрежи.
Ето и банковата сметка:

BAN: BG35STSA93000027867463

Титуляр: Димитър Крумов Друмев

BIC: STSABGSF

Адрес: Пловдив


Още от категорията

Очакванията на хората са за ротация на властта

  „Държавността в България трябва да е достатъчно крепка, за да трябва да я рестартираме постоянно – промяната е във властта. Желанието за промяна надделя над желанието за предвидимост. Малко патова е ситуацията в тези избори, но има ясна обществена поръчка.“ Това подчерта политологът Първан Симеонов. По думите му, сега най-логичното нещо..

публикувано на 15.04.21 в 12:11

Навлизаме в нов електорален и политически цикъл

„Безкрайно много уважавам социологическия подход и смятам, че той дава добри моментни картини. Никога обаче моментната картина на допитването, дори няколко дни преди това,  не съвпада с  моментната  картина на настроението на току-що решилия  да направи нещо в политическия спектър български гражданин“. Това подчерта геополитикът  и преподавател..

публикувано на 15.04.21 в 11:29

Парламентаризъм без правова държава не съществува

  „Първото и най-важно нещо за хората, които ще пристъпят сградата на НС, освен че са хора с биографии с имената си и възможностите си, те са представителите на народа и във всичките си действия, както и ще се закълнат, трябва да се ръководят от Конституцията и от законите и от интересите на народа. Това е най-важното“, заяви Екатерина..

публикувано на 15.04.21 в 10:24
200 г. от рождението на Георги С. Раковски в Пловдив

Пловдив почете 200 години от рождението на Г. С. Раковски

С тържествен военен ритуал пред паметника на Георги Раковски в Цар Симеоновата градина в Пловдив започна първото честване на 200 години от неговото рождение. Кметът Здравко Димитров, който е в Националния комитет по организиране на юбилея, коментира:  „Велик българин, достоен, създател на Легиите. Той е откривател на Левски - нарекъл е скокът..

обновено на 14.04.21 в 17:24

Възможен е доста шарен и много неустойчив кабинет

"Новината, че Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер в правителство на ГЕРБ е сравнително очаквана. Както и да гледаме следизборната аритметика, няма как ГЕРБ да състави самостоятелен кабинет и в този смисъл Борисов явно е решил да се съхрани и да си спести едно излишно поражение".   Това коментира по Радио Пловдив политологът от Великотърновския..

публикувано на 14.04.21 в 16:17