Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разследвания и изборни сметки "Ден след ден"

Снимка: bTV, пожарът в цеха на ВМЗ в Иганово от 2015 г.

Машинното гласуване ще улесни избирателите, а и ангажираните с преброяването на гласовете. В същото време съхранява вота с преференции. Тези аргументи наложиха промяната в Изборния кодекс за гласуване почти изцяло с машини. Търсим обаче и гледната точка на изборната администрация в разговор с Дарина Тодорова, председател на 17-та РИК Пловдив- област.

Активисти на ВМРО излязоха на протестна акция пред парламента срещу промените в Изборния кодекс и конкретно срещу отпадането на ограничението за брой секции в чужбина. С Александър Сиди, доскорошен депутат от ВМРО, ще говорим и за възможността партията да върне парламентарното си присъствие при следващ вот.

Прокуратурата обвърза взривове в български складове за боеприпаси с опита за отравяне на оръжейния търговец Емилия Гебрев, сина му и негов партньор. Припомняме, че два от инцидентите бяха в бази на ВМЗ Сопот. Ще чуем по темата разследващия журналист Христо Грозев, както и експерта по национална сигурност Йордан Божилов.


Още от категорията

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 18.06.21 в 19:03

Време за изпити и рейтинги „Ден след ден“

Последният ден на работната седмица приключва с важната за седмокласниците „малка матура“ по математика, която заедно с оценката по български език и литература са вход за желаната гимназия. С фото финиш приключва и първата от четирите седмици предизборна кампания на партиите за предсрочния вот на 11-ти юли. А дни преди лятото официално да се..

публикувано на 18.06.21 в 14:34

"Вход Свободен" – с вкус на лято

Петък е и освен за предстоящите почивни дни, навлизаме в една нетърпелива подготовка за предстоящото лято! Нито дъжд, нито вятър ще обрули намерението ни да се потопим в прекрасното настроение, което води след себе си споменаването на този сезон!  В първи епизод от новата  ни поредица "Вкусът на лятото", ви срещаме с поетесата Ина Иванова. Споделяме..

обновено на 18.06.21 в 09:42

По ръба на деловата седмица - "Точно днес"

Доколко опасна е двойната мутация на вируса, както наричат новия индийски вариант на Ковид-19 и до каква степен ще ни предпазят ваксините? Въпросът ни облъчва с несигурност, след регистрирания случай в Плевен и неяснотите около остоянието между номенклатурните класификации на Центъра за заразни и паразитни болести –  „Вариант на интерес“ и „Вариант..

публикувано на 17.06.21 в 16:48

Стари проблеми и нови решения „Ден след ден“

След вчерашните протести, срещи и коментари, прокуратурата възложи на министрите на здравеопазването и на регионалното развитие да направят проверка за качеството на водата в село Брестовица. Междувременно от РЗИ посочиха, че във взетите от 24 февруари насам проби от водата в Брестовица, с изключение само на пробата от 16 март, няма..

публикувано на 17.06.21 в 14:41