Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив обяви първото класиране за прием в първи клас

| обновено на 15.06.21 в 17:32

Почти 94% от  кандидатите за първи клас за новата учебна година  са приети по първо желание в общинските училища чрез централизирано електронно класиране.  3082 деца са кандидатствали за прием в първи клас, като от обявените 3325 свободни места все още незаети остават 392.
 

Некласираните деца са 149, като за 117 от тях родителите са избрали от възможни 5 само  едно единствено желание. В преобладаващата част от тях желанието не е в училището в района по адресна регистрация. Сред останалите извън класацията кандидат-първокласници има 19 без адресна регистрация в Пловдив. Въпреки че имат адресна регистрация извън града, в 46-те пловдивски училища са приети 51 деца.

Припомняме, че за класираните предстои записване в училищата до 22 юни. А в срок до 23 юни включително ще бъдат обявени свободните места за следващото второ класиране на 30 юни.  

Срокът за подаване  онлайн на заявления  за второ класиране е 28 юни до полунощ, а на хартиен носител в избраното училище – до края на работния ден на 25 юни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушен е пожарът край Царацово, няма замърсяване на въздуха

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово, което се запали снощи. Пожарът беше локализиран през нощта и вече е потушен, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят. При гасенето са пострадали двама огнеборци, п ламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара...

обновено на 01.08.24 в 10:14

3000 лева помощ за семейството, чийто дом беше ударен от мълния

С 3000 лева от бюджета на Пловдив ще бъде подпомогнато пловдивско семейство, чиито апартамент на улица „Александър Стамболийски“ изгоря, след като бе поразен от мълния на 23 юли. Това решиха единодушно общинските съветници.  Случаят изисква спешна намеса и финансово подпомагане на семейството, за да може отново да изгради своя дом, се казва в мотивите на..

публикувано на 01.08.24 в 10:06

Съветниците от ПП-ДБ питат кмета за Небет тепе, ХГ и маршрутките

Групата на Продължаваме промяната – Демократична Бългапия критикува кмета и общинската администрация за забавени отговори на питания, които касаят проекта за Небет тепе и ремонтните дейности на Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“.  „Питането ни за оградата на Небет тепе е от 22 февруари, но до момента нямаме отговор. В същото..

публикувано на 01.08.24 в 09:21

Полицейска охрана и промени в трафика заради мача "Ботев" - "Панатинайкос"

Полицията предприема мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението заради мача между футболните отбори на Ботев Пловдив и гръцкия Панатинайкос, който ще се играе от 21 часа тази вечер на стадион „Христо Ботев“.   Дежурни патрули ще следят да не се стига до инциденти преди, по време и след мача. На изградените..

публикувано на 01.08.24 в 08:11

Военният министър пристигна в авиобаза Крумово

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят 24-та авиобаза Крумово.   Двамата ще се срещнат с личния състав за участието на военните в гасенето на големите горски пожари у нас в продължение на трета поредна седмица. Ще бъде представена актуална информаци  за участието на Българската..

публикувано на 01.08.24 в 07:00