Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Временните имунизационни пунктове в Пловдив са празни

Враменен ваксинационен пункт в Пловдив
Снимка: Радио Пловдив, Петя Плачкова

Кампанията по ваксиниране срещу COVID-19 продължава с отварянето на изнесени ваксинационни пунктове на различни места в града. Първият временен център бе открит на 12 юни в двора на училище „Пенчо Славейков“ в кв. „Столипиново“. Най-новият ваксинационен пункт се намира в МОЛ Пловдив. Имунизацията се осъществява всеки ден до 27 юни, без предварително записан час, в интервала от 10:00 до 16:00 часа.

На място, желаещите да се ваксинират избират между препаратите на Pfizer, Moderna и Janssen.

 След журналистическа анкета, проведена на обекта установихме, че интересът не е голям.

В първата седмица от своето отваряне в този пункт своята ваксина са поставили близо 140 души. В началото на новата седмица през центъра са минали само 5 души, каза дежурната медицинска сестра на място. 

Сред служителите в близките търговски обекти има и такива, които се възползват от удобството на временния имунизационен пункт.

„Много е удобно. Ако имаш работа за вършене, можеш да изпозлваш и възможността да се ваксинираш. Идваш на момента, попълваш бланките, влизаш, няма струпване на хора и става за около 15-20 минути, не повече“, споделя Пенка Стефанова, работник в търговския обект.

21-годишна жена беше сред другите ваксинирали се. Лица под 18 годишна възраст от отварянето на пункта не е имало до този момент.

Имунизационната кампания се организира от Регионална здравна инспекция- Пловдив, а ваксинирането се извършва от лекари и медицински лица.

Целия репортаж слушайте в аудио файла горе.


Още от категорията

Пет сигнала за горещи работни помещения провери ИТ-Пловдив

Жълт код за високи температури е обявен за днес в 16 области в страната.  Предупреждението е в сила в почти всички райони на Централна и Западна България.  В тези, за които е обявен жълт код, се очакват температури над 35 градуса по Целзий.  Как работодателите спазват препоръките за работа на открито, кои са мерките и какви проверки се..

обновено на 27.07.21 в 11:43

Земеделието има нужда от свежите идеи на частния бизнес

Земеделците имат недоволства към националния план за възстановяване, който ще представим в Брюксел. Светлана Боянова, председател на УС на Института за агростратегии и иновации говори в предаването “Точно днес” на Радио Пловдив за възможностите пред напоителните системи, и кои браншове от селското стопанство остават с по-малко средства в плана?..

публикувано на 27.07.21 в 11:07

Рестартирай Европа: Европейският съвет за иновации

10 милиарда евро е бюджетът на Европейския съвет по иновациите за периода от 2021г до 2027 г. При старта му комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел зказа, че " в Европа има много иновативни и талантливи новосъздадени предприятия, но твърде често те си остават малки или се..

публикувано на 27.07.21 в 10:54

Да направим всичко възможно да ограничим вълната от Ковид-19

От нас зависи дали ще има четвърта вълна от Ковид-19 в България. Така проф. Ани Кеворкян , от катедра "Емидемиология и медицина на бедствените ситуации" в Медицински университет - Пловдив коментира темата на закъснелите ваксинации срещу вируса у нас.  Проф. Кеворкян посочи, че България изостава значително в темпа на ваксинации, като се нареждаме..

обновено на 27.07.21 в 10:06

Започна лятната академия на фондация "Заедно в час"

“Кулинарни експерименти” и “Създаване на приказки” са част от заниманията в тазгодишното издание на лятната занималня на фондация „Заедно в час“ . Единадесетото издание на лятната академия започна днес и продължава в рамките на три седмици до 12 август. За второ лято заниманията в академията се провеждат изцяло онлайн , заради пандемията от..

обновено на 27.07.21 в 08:58