Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След изборите 2 в 1 коментираме в "Ден след ден"

Изборната нощ на вота 2 в 1 мина, предизборните очаквания за някои се сбъднаха, за други донесоха разочарование.

След избора, белязан с рекордно ниска избирателна активност, продължаваме да анализираме резултатите и да правим прогнози, в очакване на следващия вот тази неделя, когато ще гласуваме на балотаж за президент.

Изборните резултати, при все още междинните резултати, оповестени от ЦИК, коментираме с политици и анализатори.

В 3-часовата програма „Ден след ден“ на Радио Пловдив очаквайте кандидат-депутатите Радомир Чолаков от ГЕРБ – СДС, Росен Костурков от „Продължаваме промяната“ и Рамадан Аталай от ДПС. Ще чуем и гледната точка на политолозите Антоний Гълъбов, Татяна Буруджиева и Слави Василев, както и на социолога проф. Иво Христов, който бе 2 мандата депутат от БСП.

Извън политиката ще отидем до Арменското училище в Пловдив, където днес децата от 1 до 4 клас тръгнаха присъствено на училище след тестване рано сутрин.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

"Неделята е виновна за всичко, ако не беше неделята, нямаше да има и понеделник" Габриел Гарсия Маркес Тази неделя, с Елена Шахънска, сме заедно в поредния епизод на съвместната ни рубрика и говорим за това как да отпуснем душата, когато нещо ни тревожи. С Мира Мохсен ще ви кажем повече за първото издание на детския фестивал за..

обновено на 03.08.24 в 16:28

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 03.08.24 в 01:35

"Вход свободен" в разгара на лятото

За местните и гостите под тепетата лятото е обичайно изпитание откакто обитават  този любим сезонен котлон, наречен Пловдив. Хем нажежено, хем душно, а понякога, като днес и опушено. Затова  градът през този период обикновено се опразва наполовина и населението ударно се изнася по- далече от жегата по планини и морета. Някои като нас самоотвержено..

публикувано на 02.08.24 в 10:05

Горещо до огън "Точно днес"

Пожарите, причините, огнеборците, дисциплината на бизнеса и на всеки от нас. По темата разговорите продължаваме днес след последните следи на горски и промишлен пушек.  За настроенията в Царацово и мерките, които община Марица може да вземе за сигурността на хората ще говорим с кмета Димитър Иванов. И пак говорим за транспорта на Пловдив. "Точно..

публикувано на 01.08.24 в 17:05

Забавяме темпото с „Вход свободен“

Ще посветим малко време на разговори за мързела. Психологът Емилия Сотирова се включва. Как съвремието ни кара да се чувстваме мързеливи? Дали, наистина, сме мързеливи в крайна сметка? Пореден епизод от рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, ще има след 14.30 часа. Очаквайте и извънредно издание на рубриката „За и..

обновено на 01.08.24 в 09:40