Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова няма авторитет за преговори

| обновено на 16.11.21 в 12:15

Представянето ни на изборите не е добро. Това е видно за всички. Спечелените от БСП 10 000 гласа в Пловдив са доста минимален вот.

Това обяви в интервю за Радио Пловдив д-р Атанас Баташки, лидер на БСП в пловдивския район „Северен“ и част от градското ръководство на партията. Той отбеляза, че БСП има спад при всяка една следваща кампания, затова няма как да се очакват по – добри резултати.

БСП има ядро от 200 000 гласа, но е на път да загуби и него. Видно е че на тези избори гласува само твърдото ядро на партията, без никакви симпатизанти, смята д-р Баташки. Според него посланията на БСП са останали неразпознаваеми. Бяхме се съсредоточили върху едни 100 дни управление, които трябваше да бъдат акцент, а не основно послание.

Лидерката Корнелия Нинова няма необходимия авторитет и потенциал да води преговори за участието на БСП в едно бъдещо управление, категоричен е д-р Баташки. По думите му, преговорите за правителство трябва да се водят от хора с авторитет, които биха имали тежест в това правителство.

Баташки припомни, че БСП Пловдив е свалило доверието от националното ръководство на партията преди  повече от година и половина. Все още стоим на позицията си, че сме взели правилно решение, подчерта пловдивчанинът.

След анализи в партийните структури по места Градският съвет в Пловдив ще обяви позиция, която най – вероятно ще бъде същата, защото не виждаме положителната промяна, заяви д-р Баташки.

Оставката е морален акт и би трябвало да бъде подаван от всеки кадър на партията при лоши резултати. Няма как да се крием зад пандемии и мерки. Затова е правилно решението на Кристиян Вигенин да подаде оставка като ръководител на предизборния щаб на БСП.

БСП в Пловдив най – вероятно ще изрази позицията си след втория тур на президентските избори.

Трябва да върнем БСП на мястото, което партията заслужава, а не да бъдем политическо джудже! Ръководството е изчерпано и е време да си ходи, категоричен е Атанас Баташки, част от градското ръководство на социалистите в Пловдив.

Интервюто на Живка Танчева с д-р Атанас Баташки е в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Само проект на Радев ще даде изход от политическата криза

Нормален е стремежът на партиите да вземат трети мандат, за да осмисли това присъствието им в политиката, обясни амбициите им политологът Слави Василев. Много от нещата, които на пръв поглед изглеждат неправдоподобни, в един момент се случват, но въпреки това шансовете да се създаде правителство в този парламент са нищожни, гласи все пак неговата..

публикувано на 10.07.24 в 11:27

ДПС ще запази цeлостта си заради опасността от предсрочни избори

Целостта на ДПС ще се запази заради опасността от предсрочни парламентарни избори. Тази теза защити Тайфур Хюсеинов от сайта „Обзор нюз“ по повод броженията в партията.  Според него поне дотогава ще бъде заровена томахавката между двете крила в ДПС, но на по-късен етап е възможно да се случат катаклизми в парламентарната им група.  „В..

публикувано на 10.07.24 в 10:51

Време е да се промени скалата на жълт и оранжев код за горещини

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.  Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Плащането през клинични пътеки ощетява пациентите

За ескалиращ проблем при пациенти с урологични онкологични заболявания, който им причинява трайна инвалидизация съобщи на пресконференция проф. д-р Димитър Шишков в Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив“. По думите му  болни с рак, при които е можело да  бъде направена операция със смяна на пикочния мехур, са лишени от шанса да бъдат лекувани..

публикувано на 09.07.24 в 13:20
Светлин Тачев

Доган държи Пеевски в шах и го кара да се чуди какво става

Юли е времето за поредните опити за ново управление. За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан". Д-р Тачев каза, че изглежда много трудно формирането на кабинет, с втори мандат почти невъзможно, остава надеждата за..

публикувано на 09.07.24 в 08:53