Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" преди балотажа - от Родопите до Антарктида

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 19 ноември в „Ден след ден“ очаквайте: 

Социологът Първан Симеонов ще коментира нагласите на хората да излязат да гласуват на балотажа тази неделя. И още - ще имаме ли редовно правителство в края на годината, ще се смени ли тонът с прагматичен в 47-ото НС, ще има ли твърди или ще са плаващи коалициите вътре, каква ще е опозицията и останаха ли трайно във В група партиите, доскоро излъчвали депутати, а сега - извън парламента.

В него Смолян ще представляват 4-ма депутати от различни политически сили. С 32-годишния Михал Камбарев от „Продължаваме промяната“ ще ни срещне Радостина Чернокова.

След това ще идем в пловдивския район Тракия, за да чуем възстановяват ли се пейките и барбекютата, изпотрошени в парк Лаута, и ще хванат ли вандалите. 

А в Пловдив днес са първенците на вота миналата неделя Кирил Петков и Асен Василев. Димитър Владимиров ще проследи разкриват ли плановете си за съставяне на Кабинет и доколко.

Какво каза, отново в Пловдив, Кристиян Вигенин, водач на пловдивската листа на БСП, който предпочете да влезе в парламента от Ямбол, а след резултатите на червените от вота подаде оставка като шеф на Предизборния им щаб, ще чуем от Емил Костов.

Подготвили сме и теми извън политиката. Те ще са във втория час на предаването с Живка Танчева, с чийто разказ ще слезем в пещерата Чая в Чепеларе, и с кмета на село Чепинци, с когото изпращаме четирима строители към Антарктида.

Започваме след новините в 15:00 часа и ще сме с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" и празничните часове на утрото

Отбелязваме един от най-големите християнски празници, Успение на Света Богородица. От катедралния храм в Стария град ще включим Антоанета Петричанска , тя ще присъства на литургията, която се очаква да води митрополит Николай.  От Бачковския манастир ще разговаряме с уредника на музея, историка Стамен Пепелишев , той представя изложбата за Неофит..

публикувано на 14.08.24 в 14:57

"Вход свободен" - време за красота и изящество

В средата на работната седмица спираме за капка въздух и ...красота! Спираме в ума си, разбира се, защото графикът, задачите и сроковете не търпят отлагане!  Ще си подарим малко време за мечти! Ще ви срещнем с прекрасната Гергана и нейните изящни бижута. В "Жена - истории за Вселени"  ще си поговорим с нея за това какво е присъщо на щастливите жени, и..

публикувано на 14.08.24 в 09:30

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 13.08.24 в 15:47

"Вход свободен" - за добро развитие и общуване с децата

Въпреки, че все още е лято, и все още сме в разгара на ваканцията, новата учебна година леко пристъпя поне в умовете на родителите. Късното лягане, безкраните игри и пътешествия, отказа за четене и писане, съвсем скоро ще започнат да се отразяват на ежедневието по един различен начин. Как да направим една идея по - плавен прехода от ваканцията, към новата..

публикувано на 13.08.24 в 09:30