Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властта трябва да реагира адекватно на протестите

Любомир Аламанов
Снимка: Ани Петрова

Силно се надявам властта да успее да реагира адекватно, а именно – да не обърне внимание на голяма част от исканията. Това заяви Любомир Аламанов, пиар експерт по повод протеста срещу зеления сертификат и ковид мерките, организиран вчера от партия „Възраждане“.

„Ако има една група хора, те имат право да протестират, но ако поискат например да се спре електричеството в цялата страна, защото според тях е вредно по принцип, няма как това да се случи. Такива протести е имало в началото на 20 век, когато са започнали да електрифицират градовете. Тогава много притеснени хора са протестирали срещу електричеството. По същият начин сега виждаме една група хора, които протестират срещу вируса и твърдят, че няма такъв вирус. Това са хората, които протестираха срещу 5G технологията, срещу норвежките влакове, които щяха да крадат нашите деца и т.н. Те имат право на това нещо, но пък останалата част от обществото има право да живее в цивилизован свят, в който има наука, логика и здрав разум. Надявам се, че властта няма да се поддаде на този шантаж“, коментира Любомир Аламанов.

Според него, ако управляващите направят съвместни групи за съвместно обсъждане на научни теми, то страната ще се върне две години назад.

„Буквално ще се върнем две години назад, когато предишната власт, в желанието си да не обиди никой, създаде един щаб, втори щаб, и каза -  „Тук нещо се разбирайте, водете някакви псевдонаучни разговори“. Всичко това стана на най-високо държавно ниво. И така масовата публика получи сигнал, че всеки, който има алтернативно мнение, например че има извънземни, че земята е плоска, че ни управляват рептили, има правото да вика много силно и да му бъде взета предвид неговата халюцинация“, каза още Любомир Аламанов.

Цялото интервю с Любомир Аламанов можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археологическото проучване под Бетонния мост приключва в срок

Приключват археологическите разкопки под Бетонния мост. Следващата седмица предстои междуведомствена комисия да посети обекта и да реши неговата съдба. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Петър Зидаров, който ръководи археологическия екип. „Това, което е най-впечатляващо със своите мащаби, е голямата масивна..

публикувано на 23.08.24 в 10:35
Иво Инджов

Политическата криза скоро няма да бъде преодоляна

Понеделник е денят "Х", в който трябва да стане ясно дали ще има нов служебен кабинет отново начело с Димитър Главчев, а също и дали предсрочният парламентарен вот ще бъде на 27 октомври, или ще се отложи още във времето. Вчера президентът Румен Радев даде срок до понеделник Главчев да представи състав на ново служебно правителство. Ще се..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20