Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Управлението е стабилно, но рисковете се увеличават

Снимка: БГНЕС

„Към днешната дата управлението на страната изглежда стабилно, защото не се виждат сериозни пропуквания в коалицията. Четиримата партньори в нея имат желание да продължат да управляват, но рисковете пред управлението нарастват“, това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател.

Тя смята, че причината не е неразбирателство между партньорите, а се крие в напрежението от забавени действия на правителството. Доцент Буруджиева изтъкна, че в повечето общини проблемите са сериозни, а изключение правят само големите градове.

„Изглеждат депресивно селищата в България. Хората видяха перспектива в настоящите управляващи и им дадоха доверие да управляват, но много бързо се разпилява тази перспектива и това доверие. Да, има обещания, но всичко е отложено за 1 април. Нямам обяснение затова забавяне на бюджета, който всъщност е една рамка на политики“, обясни доцент Буруджиева.

БСП се превърна в лидерска партия

Доцент Татяна Буруджиева коментира и случилото се Конгреса на БСП в събота и решението на знакови социалисти да напуснат партията. Според нея партията вече не е такава, каквато я познаваме от близкото минало.

„Това е една лидерска партия, която е във властта. Тази власт се разпределя между близките хора, които са от екипа. Ще видим какво ще направи БСП с тази власт и дали ще увеличи своята електорална подкрепа“, коментира Буруджиева.

Цялото интервю с доцент Татяна Буруджиева можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 14.05.22 в 08:17

Инфлацията изяде по- високите с 6,1% пенсии от 1-ви юли

„ Трябва внимателно да се борави с тези мерки, защото има опасност антиифлационни мерки да се превърнат в проинфлационни. Трябва да има баланс на мерките за подкрепа на хората. Защото не може само затова, че има опасност да станат проинфлационни, да оставим хората да не могат да се снабдяват с най-необходими стоки и услуги. И това трябва..

публикувано на 13.05.22 в 16:39

Държавната помощ за бизнеса и хората не трябва да е "на калпак"

„Основният проблем е неяснотата около газовите доставки и цената им в следващите няколко месеца“, коментира по Радио Пловдив енергийният експерт Калоян Стайков. Той припомни, че все още се очаква КЕВР да определи цената на газа за май. „Знаем, че имаме осигурени доставки за май и юни, но не знаем цената, а за следващия месец знаем цената, но..

публикувано на 13.05.22 в 16:11

Държавата да даде бонове на хората за горивата с отстъпка

Всеки лев, който се плати в тези времена е добре дошъл за всяко домакинство – така Апостол Апостолов, който е собственик на малка бензиностанция в Пловдив коментира идеята потребителите да бъдат компенсирани с 25 стотинки на литър за първите 50 литра, които заредят. Апостолов е член на УС на Асоциацията на българските търговци, производители,..

публикувано на 13.05.22 в 14:33
Васко Начев

По-ниска ще е цената на газа от САЩ, отколкото бе руската за нас

Енергийният експерт  Васко Начев  разяснява в програма "Точно днес" какви са вариантите за енергийната независимост, за която всяко правителство твърди, че сме все по-близо до нея. Или как втечнен газ от САЩ ще стигне до България с танкери, че и на по-ниски цени от този, доставян от Русия.  Васко Начев каза, че според него доставките изглеждат..

публикувано на 13.05.22 в 10:17