Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От сряда започва затопляне, утре ще е студено

проф.Георги Рачев
Снимка: Ани Петрова

Утре в Пловдив ще бъде още по-студено, а минималните температури ще са между минус 5 и минус 6 градуса, но максималните ще бъдат малко над нула градуса. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Георги Рачев. От сряда започва по-съществено затопляне, което ще се изразява не толкова в минималните температури, които до края на седмицата ще останат отрицателни, а в максималните. За Пловдив те ще са между 5 и 8 градуса.

„Ние свикнахме на значително по-топло време. И зимите са доста по-топли, в сравнение със зимните месеци преди 40 години, не само в Пловдив, но и в цяла България. Все пак сме в средата на зимата. Това, което ни прави да чувстваме малко по-студено време е, че се събраха няколко по-студени дни“, каза още професор Рачев.

Той каза още, че затоплянето от сряда ще обхване цялата страна и отново ще има среднодневни температури по-високи от нормалното за сезона.

Цялото интервю с професор Георги Рачев можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 14.05.22 в 08:17

Инфлацията изяде по- високите с 6,1% пенсии от 1-ви юли

„ Трябва внимателно да се борави с тези мерки, защото има опасност антиифлационни мерки да се превърнат в проинфлационни. Трябва да има баланс на мерките за подкрепа на хората. Защото не може само затова, че има опасност да станат проинфлационни, да оставим хората да не могат да се снабдяват с най-необходими стоки и услуги. И това трябва..

публикувано на 13.05.22 в 16:39

Държавната помощ за бизнеса и хората не трябва да е "на калпак"

„Основният проблем е неяснотата около газовите доставки и цената им в следващите няколко месеца“, коментира по Радио Пловдив енергийният експерт Калоян Стайков. Той припомни, че все още се очаква КЕВР да определи цената на газа за май. „Знаем, че имаме осигурени доставки за май и юни, но не знаем цената, а за следващия месец знаем цената, но..

публикувано на 13.05.22 в 16:11

Държавата да даде бонове на хората за горивата с отстъпка

Всеки лев, който се плати в тези времена е добре дошъл за всяко домакинство – така Апостол Апостолов, който е собственик на малка бензиностанция в Пловдив коментира идеята потребителите да бъдат компенсирани с 25 стотинки на литър за първите 50 литра, които заредят. Апостолов е член на УС на Асоциацията на българските търговци, производители,..

публикувано на 13.05.22 в 14:33
Васко Начев

По-ниска ще е цената на газа от САЩ, отколкото бе руската за нас

Енергийният експерт  Васко Начев  разяснява в програма "Точно днес" какви са вариантите за енергийната независимост, за която всяко правителство твърди, че сме все по-близо до нея. Или как втечнен газ от САЩ ще стигне до България с танкери, че и на по-ниски цени от този, доставян от Русия.  Васко Начев каза, че според него доставките изглеждат..

публикувано на 13.05.22 в 10:17