Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Безплатни профилактични прегледи в пловдивските села


Съвместна  инициатива на Аварийно Спасяване – Пловдив и  Ангели за България/Angels for Bulgaria, която помага с безплатни медицински прегледи на хора от малки населени места. 

Аварийно Спасяване Пловдив осигурява логистика и парамедици в помощ на лекаря, извършващ прегледите. До този момент са обхванати десет села от Пловдивска област. Организаторите се надяват инициативата да е дългосрочна. До този момент са обхванати десет села от областта, но броят им се увеличава.

Подробности чуйте от разговора с Георги Влайков, председател на Аварийно Спасяване – Пловдив, в прикаченото аудио.


Още от категорията

Д-р Асен Колев с премиера на книга за исляма

Премиера на книгата „Ислямът в България: История, религия, право“ на автора д-р Асен Колев ще се проведе в Пловдивския университет. Книгата ще представят: проф. д.н.к Мария Шнитер, Елена Янева - журналист, и самият д-р Асен Колев.  Начало: 17 часа, място: 9 аудитория. Д-р Асен Колев е роден през 1949 г. в Асеновград. Завършил е Академията за..

обновено на 19.05.22 в 06:42

Предстоят тежки решения за България

Пред ЕС стоят за вземане тежки решения в енергийната сфера, които ще касаят и България.   Става дума за това, дали в новия пакет от санкции ще бъде включено общо становище за бойкот на нефта от Русия -  заяви в Пловдив белгийският посланик Фредерик Мьорис .  Обединена Европа обаче остава единна в отпора си към руската агресия в..

публикувано на 18.05.22 в 16:45

Ако сега не вземем заем, ремонтите ще скочат двойно

Община „Родопи“ планира да изтегли кредит от 6,7 милиона лева, с които да ремонтира централни улици по селата и да подмени изцяло осветлението в 14 населени места. Заемът ще се изплаща 10 години, уточняват от общината.  Предложението предстои да се обсъжда и гласува на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на месеца, каза председателят на..

публикувано на 18.05.22 в 16:16

Кабинетът даде максимално възможната подкрепа за хората

Правителствената подкрепа за бизнеса и гражданите депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев нарече „максимално възможната разумна подкрепа“. „ С гласуваните близа 2 млрд. лева за антикризисни мерки ние задържаме дефицита на същото ниво като процент от Брутния вътрешен продукт спрямо бюджета, който беше приет в началото на..

публикувано на 18.05.22 в 16:12
Страхил Делийски

Ситуацията в момента не предполага предсрочни избори

Ще успее ли правителството да отговори на очакванията на бизнеса и хората с предложените мерки за овладяване на инфлацията и ръста на цените? Как коалицията ще успее да се справи с вътрешните си проблеми на фона на общественото напрежение и сложната външнополитическа обстановка - въпроси към политолога Страхил Делийски в програма "Точно днес"...

публикувано на 18.05.22 в 10:52