Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в стопанство обхвана покрива на къща в Първомай

Снимка: Pixabay

Пожар в стопанска постройка, залепена до жилищна сграда, в първомайския квартал Дебър вдигна на крак огнеборците днес в ранния следобед. Огънят е обхванал покрива на къщата на евангелския пастор Дечо Атанасов, по информация от местни хора.

"Явно доста горимо натоварване има струпано вътре, още нямам информация какво е", съобщи Димитър Бришимов, началник на Аварийно-спасителен отряд в пловдивската Пожарна. 

В момента 3 екипа гасят огъня - от Първомай, Асеновград и Садово. Движението по пътя от Първомай за Пловдив е ограничено. Може да се минава през Виница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламна пожар в житен блок край панагюрското село Баня

От полицията в Пазарджик уточниха, че сигналът е подаден около  14.15 ч. в РСПБЗН - Панагюрище. В резултат на високите температури, сухата растителност и наличие на вятър пожарът се е разпрострял и в горски фонд, като в момента е обхванал горска площ между селата Баня, Оборище и гр. Панагюрище.  На място са изпратени екипи на пожарната в..

обновено на 01.08.24 в 17:01

Нова бонусна система въвеждат във ВМЗ - Сопот

ВМЗ - Сопот въвежда система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите си. Решение за това е взел Съветът на директорите след преговори със синдикалните организации, съобщават от държавната оръжейница.  Дружеството ще предоставя бонуси като добавка към месечните заплати на служителите си с цел равностойно и конкурентно..

публикувано на 01.08.24 в 16:30

Парламентарна комисия проверява кмета на Доспат за корупция

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършени от кмета на Община Доспат - Елин Радев.  След прегласуване, поискано от ГЕРБ-СДС, комисията бе създадена със 116 гласа "за", 63 - "против", и двама - "въздържал се". Според решението..

публикувано на 01.08.24 в 14:59

Без да работи "Екобус - Пловдив" натрупа 137 000 лв загуба

На 137 хиляди лева възлиза общата непокрита загуба на общинско дружество „Екобус“, като само за миналата година тя е в размер на близо 109 хиляди лева. Останалите 28 000 лева са натрупани през предходни периоди. Това стана ясно от приетия от Общинския съвет годишен отчет и доклаз за дейността през 2023 година. Слави Георгиев от ГЕРБ призова..

обновено на 01.08.24 в 14:34

Арестуваха рецидивист, "ужилил" пенсионери с близо 7000 лева

Полицията арестува 47-годишен рецидивист, измамил възрастни хора в Пловдив. Негови жертви станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена, от които измамникът отнел общо над 2400 евро и 2000 лева.  Представяйки се веднъж за полицай и втори път за социален работник, измамникът влязъл в домовете на възрастните хора под предлог да предпази жилищата им от..

публикувано на 01.08.24 в 13:43