Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков: Конфликтите в коалицията няма да доведат до промени в кабинета

Снимка: Радио Пловдив

Вътрешните напрежения в коалицията няма да предизвикат промени в правителството. Това каза премиерът Кирил Петков пред медии в Пловдив. "Не, няма да има никакви рокади, поне от моя гледна точка". 

Институцията, която трябва да даде позицията на България за Северна Македония е българският парламент, пък е отговорът му на признанието на външния министър Теодора Генчовска, че има разногласия между ведомството и екипа на премиера:

"Дори да има различия във вижданията, въпреки че има коалиционно споразумение, което ни дава ясна рамка, има рамкова позиция. Какъвто и подход да има, накрая трябва да бъде одобрен от парламента, надявам се даже не само от коалиционните партньори, а и от опозицията". 

Премиерът каза още, че ще обжалват санкцията от 300 лева на МВР за ареста на бившия премиер Бойко Борисов, защото "вярваме, че арестът беше в рамките на закона и сега ще отидем на втора инстанция по темата“. 
По исканата оставка на правителството от опозицията той уточни, че ако е на тяхно място, също би се притеснявал, защото: "Явно това правителство си е дало като задача, че всички неща, нередности, които са се случвали в миналото, трябва да излязат наяве. И ако успеем да направим съдебната реформа, за което се надявам, това вече няма да е само наяве, а ще има и законови последици за тези хора". 

Тази вечер пред препълнената зала "България" в Пловдивския панаир над 600 души учредиха партията "Продължаваме Промяната". Кирил Петков и Асен Василев са съпредседатели. 

"Самата структура има двама съпредседатели, след това Изпълнителен съвет и Общо събрание на членовете, без заместници" - посочи Василев. Той коментира пред медиите, че управляващата коалиция обсъжда пакет от социални мерки заради икономическата криза, породена от войната в Украйна; темите за избор на управител на БНБ и за отпускането на пари на АПИ за ремонта на пътищата.. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на община Карлово блокираха Подбалканския път

Жители на община Карлово и кметове блокираха Подбалканския път на две места срещу липсата на средства за възстановяването на пострадалите от наводненията преди две години селища. „Асфалт не се яде, но в кал не се живее“, „И ние сме България“, „Искаме сигурност и нормални условия“ протестиращите обикалят в кръг, като обещаха на 15 минути да пропускат..

публикувано на 29.05.24 в 14:49

На протест ученици и родители защитиха учител, обвинен в блудство

Учители, родители и бивши ученици от основно училище „Петър Берон“ протестираха днес пред входа на училището. С плакати „Любомир Ушеров невинен“ и „Ние сме с теб“ те застанаха зад дисциплинарно уволнения учител по физическо възпитание Любомир Ушеров, който е освободен от директора Стефан Кичуков заради непристойно поведение към ученички.  Според..

обновено на 29.05.24 в 12:23

Прокуратурата проверява шофиране със 150 км/ч в Пловдив

Проверка за пътно хулиганство разпореди районната прокуратура в Пловдив. Тя е заради видеоклип, от който се вижда как лек автомобил се движи с близо 150 килoметра в час по бул. "Копривщица". Проверката е  за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при..

публикувано на 29.05.24 в 12:20

Арестуваха шофьор, опитал да подкупи полицаи със 100 лева

Пореден опит за подкуп на пътни полицаи е осуетен при рутинна проверка на камион на пътен възел Цалапица. Задържан е шофьорът му, който направил опит да подхвърли на полицаите 100 лева, за да не бъде тестван за употреба на алкохол. Преди това униформените се усъмнили в поведението на 43- годишния столичанин.  Образувано е бързо..

публикувано на 29.05.24 в 12:16

Карловските села ще получат пари, но по-малко от исканите 38 млн. лв.

В най-кратък срок междуведомствената комисия за възстановяване на карловските села, пострадали от наводненията преди две години, ще се събере и ще отпусне възможните средства в рамките на бюджета и в в рамките на това, че в момента на власт е служебен кабинет, чийто основна задача е организирането на честни и прозрачни избори. Така служебният..

публикувано на 29.05.24 в 12:07