Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Програмен кабинет е по-добър вариант от предсрочни избори

Юлий Павлов
Снимка: БГНЕС

"Ако ПП предложат друг кандидат за премиер, стига да не е Асен Василев, има вече възможност да се преговаря и да се търси подкрепа", това заяви в интервю за Радио Пловдив социологът Юлий Павлов.

Той подчерта, че предстои да се види какви преговори ще бъдат проведени след връчването на проучвателния мандат на първата политическа сила – Продължаваме промяната. Според него е възможно още депутати да се отцепят от „Възраждане“, но едва ли това може да промени числеността на мнозинството.

Програмно правителство минава през промяна в поведението на ПП

Юлий Павлов каза още, че ако се стигне до вариант програмно правителство с определен срок, това ще изисква промяна в поведението на Продължаваме промяната. Той смята, че през последните месеци „Демократична България“ се държи много отговорно и предложението на Христо Иванов за търсене на формула, по която да се продължи управлението, е много разумно.

„Дали обаче и другите партии ще са склонни на програмно правителство, това зависи от „Продължаваме промяната“ най-вече. Защото БСП са склонни на такова управление. И разбира се, че това е много по-добър вариант от отколкото да се отива на избори, които няма да решат нито един проблем. Вероятно при нов вот ИТН ще бъде заместен с партията на Стефан Янев“, каза още Юлий Павлов.

Цялото интервю с Юлий Павлов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Антибългарското говорене в РСМ трябва да се наблюдава

Стана ясно, че част от историческите формулировки за някои личности вече са залегнали в двустранния протокол между Северна Македония и България още през 2019. Сега на ход са политиците, като и двете правителства трябва да приемат предложението. Детайлите на постигнатия консенсус коментира доц. Наум Кайчев, който е съпредседател на съвместната..

публикувано на 18.08.22 в 10:46

Възстановяват се разкопките на селищна могила "Юнаците"

Възстановява се работата по спрени археологически проучвания в цялата страна. Тоза каза пред Радио Пловдив директорът на Историческия музей в Пазарджик Борис Хаджийски, който е и председател на УС на сдружение „Български музеи". На вчерашната среща на представители на сдружението с министъра на културата Велислав Минеков е уточнено, че договорите..

публикувано на 18.08.22 в 10:23

ПП търси популистка маса, а не тази на ДБ

„Продължаваме промяната“ се придържа към центристкия профил, тъй като в българската политика съществува заблудата, че те винаги успяват. Те търсят популистката маса, а зелените и Да България са с ляво либерален профил, който е неприемлив за мнозинството от избиратели“. Така в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив проф. Румяна Коларова..

публикувано на 18.08.22 в 10:23

Тревожна ситуация заради скъпия газ в Първомай

Ситуацията наистина е тревожна,  Първомай е един от първите газифицирани почти изцяло  градове в България, още в началото на 90-те години. Предприятията, детските градини и училищата, общинските сгради и домовете на голяма част от населението се отопляват на газ, а драстичното поскъпване ще се усети при застудяването на времето , отбеляза  в..

обновено на 17.08.22 в 10:27

Далеч сме от приключването на пандемията от Ковид-19

Сваляме карантината за Ковид -19 на 5 и 7 дни за контактни и за болни, това рехиша от МЗ, повече за пандемията през третото лято с имунолога и преподавател д-р Цветелина Великова . Тя подчерта, че решението на здравните власти е базирано на медицинските данни, с които се разполага у нас и по света. Според нея доказателствата сочат, че хората, които..

обновено на 17.08.22 в 10:27