Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо стартира с 2:1 срещу Пирин

Бирсент Карагарен донесе успеха на Локо
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Пирин (Благоевград) в мач от първия кръг на Първа лига. "Смърфовете" направиха пълен обрат, за да се поздравят с крайния успех.  Двубоят беше изгледан на живо от рекордьора по голове за националния отбор на България Димитър Бербатов. 

Още в 10-ата минута отборът на Пирин поведе в резултата. След центриране от корнер защитник на Локомотив изби топката, тя попадна на крака на Юлиян Попев, който опита удар, но се получи подаване към Станислав Костов, който се изскочи зад защитата на домакините и реализира в мрежата на Илко Пиргов. Попадението беше признато и след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР.

В 22-ата минута Локомотив стигна до първи точен удар. След центриране от корнер капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев се възползва от грешка в опита за изчистване на бранителите на Пирин и нанесе изстрел, но вратарят на гостите Янко Георгиев спаси. 

Три минути преди края на редовното време на първата част Локомотив (Пловдив) изравни резултата. Бирсент Карагарен преодоля двама играчи на Пирин отдясно, навлезе в наказателното поле, елиминира трети съперник и подаде към Преслав Боруков, който овладя и от границата на вратарското поле прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Янко Георгиев. 

Второто полувреме започна с натиск на Локомотив (Пловдив). В 53-ата минута голмайсторът на домакините Преслав Боруков можеше да влезе в ролята на асистент. Нападателят се измъкна по левия фланг и центрира по земя, двама защитници на Пирин се разминаха с топката и тя падна на крака на Бабакар Дион, който обаче от около 10 метра не успя да нанесе точен удар. 

7 минути по-късно домакините стигнаха до пълен обрат. Петър Витанов получи с гръб към вратата на Пирин, успя да се обърне, освобождавайки се от защитник на гостите, навлезе в наказателното поле и пусна пас вляво към Бирсент Карагарен, който още с първото си докосване елегантно прехвърли Янко Георгиев от малък ъгъл и реализира за 2:1. 

В 68-ата минута Димитър Илиев можеше да сложи точка на спора, след като Петър Витанов центрира отляво и капитанът на Локомотив стреля без подготовка от дъгата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. 

До края на срещата повече попадения не паднаха и така играчите на Александър Томаш започнаха с победа новия сезон на Първа лига.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Европейската приказка за канарчетата приключи!

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 госуването си на Жрински от турнира за Лигата на конференциите. По този начин канарчетата отпадат от битката. Мачът в Босна и Херцеговина започна равностойно, като постепенно Ботев Пд опита по-сериозни атаки. В 21-ата минута домакините стигнаха до страхотен шанс, след като Нардин Мулахусейнович засече с глава центриране..

публикувано на 15.08.24 в 23:09

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03