Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската приказка за канарчетата приключи!

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 госуването си на Жрински от турнира за Лигата на конференциите. По този начин канарчетата отпадат от битката.

Мачът в Босна и Херцеговина започна равностойно, като постепенно Ботев Пд опита по-сериозни атаки.

В 21-ата минута домакините стигнаха до страхотен шанс, след като Нардин Мулахусейнович засече с глава центриране от левия фланг. При удара той бе фаулиран от Ханс Кристиан Бернат и съдията Роб Хенеси отсъди дузпа.

Зад топката застана Франо Млинар, който стреля към долния десен ъгъл, но вратарят на Ботев Пд се хвърли и спаси удара от бялата точка в 22-ата минута.

В следващите минути натискът на домакините от Мостар продължи и се налагаше „жълто-черните“ да се защитават. В 28-ата минута шут от пряк свободен удар на Антонио Иванчич бе спасен от Бернат.

Девет минути по-късно удар по диагонала на Мулахусейнович мина покрай вратата на Ботев Пд.

Централният нападател обаче, коригира мерника си в 39-ата минута, когато Керим Мемия центрира отдясно и той вкара с глава за 1:0!


Едва 2 минути, след като инкасира гол, Ботев Пд понесе нов много тежък удар, тъй като Антоан Конте бе изгонен с директен червен картон за удар без топка.

Ботев Пловдив имаше страхотен шанс в добавеното време на първото полувреме, когато Кристиан Нвачукву проби в половината на Жрински Мостар и изведе Самуел Акере, но неговият удар бе спасен от Марко Марич. Секунди по-късно Акере получи прехвърлящо подаване и опита да стреля с глава, но топката попадна в ръцете на вратаря на босненския тим.

Второто полувреме на стадион „Под Биелим Бриегом“ започна с по-добра игра на домакините, които в 52-ата минута видяха как Бернат спасява удар на Млинар.

Въпреки че владееше топката в много по-дълги периоди от време, футболистите на Жрински продължаваха да не успяват да стигнат до втори гол.

Така се стигна до 83-ата минута, когато Ботев Пд остави доста пространство вдясно на отбраната си. Оттам проби Марио Чуже, който нахлу към наказателното поле и сви топката за Томислав Киш, който бе оставен сам в наказателното поле и с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ботев Пд – 2:0 за Жрински Мостар.

Половин минута след началото на добавеното време на срещата Вини Трибуле заби топката в мрежата на босненците, но попадението му не бе зачетено заради засада.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39