Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стамболийски правят хъб за комплексни социални услуги

4
В сградата зад екипа на проекта ще се помещава центърът за социални услуги
Снимка: Г. Мараджиев, Фейсбук

Община Стамболийски спечели съвместен проект с партньор от Норвегия на стойност над 800 000 евро, съобщи във фейсбук кметът Георги Мараджиев.

Целта на проекта е да се създаде хъб за предоставяне на комплексни социални услуги. 

С отпуснатите средства в размер на 1,6 млн. лв. ще се направи цялостен ремонт на сградата, в която се помещава Домашният социален патронаж. Ще се обособят помещения за медицински прегледи с чисто нова апаратура, ще има стаи за обучение на хора от нуждаещи се групи, която включва не само уязвимите групи, а цялото население.

Също така се предвижда да има спортни медиатори, които ще подпомагат развитието на спортна култура при децата от детските градини.

Целта е повишаване информираността и качеството на живот на населението и на малцинствените групи в община Стамболийски, допълни кметът, като благодари на всички от екипа, спечелил проекта. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пияна шофьорка е блъснала линейката в Асеновград

От пловдивската полиция съобщиха подробности за снощния тежък инцидент в Асеновград, при който катастрофираха линейка и лека кола, след което и двете машини се преобърнаха на пътя.  Пострадали са всички участници в сблъсъка - четирима души.  Това се е случило око 21 ч. в петък на кръстовище, където лек автомобил Ситроен е ударил линейката.  По..

обновено на 17.08.24 в 11:25

Отново без вода в "Тракия", отстраняването на аварията продължава

Продължава отстраняването на ВиК аварията, която остави много пловдивчани без вода, в района на бул. „Санкт Петербург“ и ЖК „Тракия“.   Причината е спукан захранващ водопровод, аварирал край  развлекателния център "Ескалибур".  Живеещите в блокове в „Тракия“ съобщиха, че продължават да нямат вода, а чешмите по високите етажи са напълно сухи. От..

обновено на 17.08.24 в 09:11

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.   Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.   В тези райони остава и много висок рискът от пожари. До обед навсякъде ще..

публикувано на 17.08.24 в 09:07

Край Пловдив започва българо-американското учение "Тракийско лято"

Започва ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято“.  Тя ще се проведе от днес до 29 август в районите на 24-а авиобаза в Крумово, летище Пловдив, войсковия район в Чешнегирово и във временно отделени зони от въздушното пространство на страната.  В тренировката ще участват български войскови части, ВВС, командоси..

публикувано на 17.08.24 в 08:37

Мълния запали пожар в Балкана над село Васил Левски

Мълния запали билото на Балкана над карловското село Васил Левски, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Пожарът е пламнал преди около час. Жители на селото са сигнализирали на спешния телефон 112.  Огнеборци от Карлово, водени от гл.инсп Тоню Чалъмов - началник на пожарната служба в Карлово и горски служители се качват към билото пеша, за да се опитат да..

публикувано на 16.08.24 в 17:41