Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ПП се опасяват, че парите за ремонта на Хуманитарната ще се откраднат

Минчев и Костурков водят листите на ПП в 16 и 17 МИР

Бившият председател на НС Никола Минчев  ще води листата на "Продължаваме Промяната" в Пловдив – град на предсрочните избори. Той заменя Кирил Петков, който този път ще се бори за вота на софиянци. Начело на Пловдив – област отново ще е Росен Костурков.

Това стана ясно в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив от думите на Росен Костурков. Той уточни, че се надява до края на седмицата да бъдат изчистени всички имена в листите.

„За разлика от миналата година, когато бяхме нова формация и трудно събирахме хора за листите, сега желанието да влязат в нашите листи е много голямо и се налага малко по-прецизен подбор.

За Пловдив – град заложихме на Никола Минчев, защото е пловдивски зет. Не знам кое е по-силното – там където си роден или където си зет. Хората казват, че от където е жената от тама е родата“, коментира Костурков.

Втори и трети в листата за Пловдив –град са проф. Христо Даскалов и Росен Костурков, а в Пловдив – област – Иван Христанов и Стойо Стоев, а четвърта е Гергана Данева.

„В пловдивските листи хора от ИТН няма, но тези които се отцепиха от Слави Трифонов ще бъдат в листи в други градове“, обясни Костурков.

Росен Костурков подчерта още, че „Продължаваме промяната“ ще заложат на позитивна кампания и няма да влизат в сериозни пререкания. Те ще покажат на хората какво са свършили, какво са им попречили да свършат и какво искат да свършат.

Явяват се сами на изборите, а не заедно с „Демократична България“, защото математическите изчисления са показали, че няма да има съществена разлика.

„Големи ползи от такава предизборна коалиция няма. Ние не сме в ситуацията от 1997 г., когато трябваше да има сериозна коалиция, която да пребори големия враг. Обществото ни не е толкова поляризирано, хората искат да имат по-голям избор.

Влизаме във вота сами при ясната заявка, че ние с ДБ ще работим заедно, т.е. ние заедно с тях покриваме спектъра от възможно най-десния вот до център ляво, където сме се позиционирали“, отбеляза Костурков.

Като основни опоненти на ПП той изтъкна партиите, които са подкрепяли статуквото и са свързани с мафията и нерегламентираното усвояване на публични средства – ГЕРБ, ДПС и някои малки формации.

Росен Костурков отбеляза още, че се притеснява осигурените милиони за ремонта на Хуманитарната гимназия, за които се пребори „Продължаваме промяната“, да не бъдат откраднати. Ето и доводът му:

„Ние тръгнахме да търсим финансиране по проекта, който беше изготвен и остойностен на 7 милиона. Той беше изготвен от общината миналата година, но остойностяването беше през март тази година.

След като намерихме парите общината в лицето на район Централен пуснаха пазарно проучване за проекта и оферта даде само една фирма, която е на Трейс – офертата е за 12 700 000 лв. Това ни накара да проверим и се оказа, че в първоначалните 7 милиона има 20% резерв, което е нормално имайки предвид растящите цени на строителните материали.

Разликата с новата сума обаче е почти двойна. Кметът на района Георги Стаменов пусна обществената поръчка за над 12 млн. лв.“, коментира Костурков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12